Mors dag

Idag är det alla fantastiska mammors dag! Vi ska fira våran mamma ikväll när hon och pappa kommit tillbaka från ostkusten. Just nu håller jag på att försöka tänka ut något gott att laga som vi kan överraska henne med. Här är lite bilder från igårkväll. Vi var hos Johannes och spelade spel och såg på film. nice











Och nu

hänga med dessa två!

Uppdatering här

hej hela världen, nu var det allt för längesen jag bloggade, känner jag! Så vad har hänt sen sist?

Stockholm förra helgen var delvis regnigt men när jag satt på sergels torg på lördagen lyckades jag minsann bränna axlarna - varje vår gör jag om samma misstag. Bodde två dagar hos gamla vänner i Brottby och en natt hos Mariam, så det löste sig ju bra. var med på Jesus-manifestationen som är en upplevelse verkligen med 25 000 pers som alla tror på samma Jesus. Och så tittade jag på Ragnhilds första konstutställning. Hon är fantastisk på att måla!

Jag kom hem i måndags och sen dess har jag jobbat och varit på två mysigt fina kalas och ett dop faktiskt. Dopet kom jag just hem från. det var första gången jag var på barndop, det var en vacker seremoni med fin sång och sen goda tårtor och trevligt folk :) tack Ingrid och Thomas!

Och nu - hör och häpna - jag har äntligen skaffat mig en liten kamera, så nu kommer det bli bättre med bilder! (alla är tacksamma). Det blev en canon IXUS 105 som är brun och hur snygg som helst!

börjar med lite från Sanna & Simons fest igår. Första gången jag såg deras fina lägenhet. Dom bjöd på världens godaste tårta antagligen och det var sådär lagom mycket folk och väldigt roligt hade vi

Här håller vackra Elinor Tino Hoppe
Och nedan har vi killarna, som hade så manliga samtalsämnen att vi tjejer tvingades lämna dom åt sitt öde. Nä inte riktigt så...



sanna som vi firades


Min käraste syster


Den andra Esther :)
Och sist här på bild har vi Isabelle och och bebis-Tino igen


Stockholmshelg

Idag ska jag definitivt åka till Stockholm! Om det är någon mer än jag som undrar vad jag ska göra där hela helgen, så få jag säga att jag vet inte riktigt...Det var något med en konstutställning och en Jesusmanifestation och att träffa vänner...så får se hur det blir. Har i alla fall fått någonstans att bo nu, det är ett framsteg :)

inspirationsdag

Som med allt annat i mitt liv är det med den här bloggen. Har jag inspiration händer det saker, annars inte tyvärr. Och nu är jag på blogghumör, så jag passar på att skriva massa som ni märker. Här är dagen i korthet:

Förmiddagen: Städat hos min tant
Nu: bloggar och lyssnar på 21 guns
Snart: tvätta, och laga något med en frusen laxbit
Ikväll: Bröllopspresentöppnande hos min store broder. Sen kalas för Linnea :)

Ha en bra dag ni med!

Sockerfri vecka

Jojomensan, det är sockerfria veckan, visste ni inte det? I alla fall för mig och Elinor, vi äter inte något godis eller fika den här veckan. Anledning: vi är av åsikten att man ska unna sig saker ibland - men, inte vara beroende av onyttiga saker såsom socker. Så därav detta uppehåll. Tyvärr blev det en vecka för mig med två kalas och så ska jag till Sthlm i helgen, så gott om tillfällen att tacka nej ;)


napoleonbakelser och mazariner är några av de saker jag faktiskt gärna säger nej till. För sött helt enkelt!


Välbefinnande?

Ajajaj. Nu börjar jag tycka att kaffe är riktigt gott, det kan vara farligt. Å andra sidan har jag hört att det ska vara bra för välbefinnandet med några (2-3) koppar kaffe om dan. Men vad är då välbefinnande för något egentligen, kan man undra? Det känns lite flummigt - är det kropp eller själ eller både och som menas tro?
För kaffe är väl ändå inte så bra för hälsan eller?
Ska kolla upp detta...

Enligt WHOs definition från 1946 är hälsa "ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande". Aha! Så välbefinnande kan man ha på flera områden, men god hälsa krävs det mer för. Alltså kan kaffe vara bra för det psykiska eller sociala välbefinnandet utan att vara bra för hälsan. Anyway, kaffe är onödigt och i större mängder destruktivt, men om man tycker det är gott kan det ju vara värt att dricka lite ändå. Speciellt om man har en sockerfri vecka...
Njut av livet medan det går :) 

 Mmmm, det luktar så gott!


Att skugga en bäver

Ja, det var just vad jag och Pappa gjorde ikväll. Vi skulle lyfta i den lilla båten i sjön och sen tog vi oss en kort roddtur. Tur hade vi också som fick syn på en bäver. Eller ja... något som simmade vid ytan och som kunde tolkas som bäver... Vi följde den tills den försvann in i vassen.

Efter en lång jobbdag är det skönt att njuta lite av sommarkänslan som utan tvekan funnits i luften idag :) Och det gör jag gärna ute på landet hos mina föräldrar och Findus & Alice. Jag gick en barfota-runda i trädgården och fick stor lust att ta fram gräsklipparen, men det behövdes tydligen bytas olja på den och pappa var inte där så han kunde inte visa mig hur man gör det. En annan gång då.

Förresten är det redan fullt av maskrosor på deras gräsmatta. Några stycken kan ju vara fint men inte en hel skog. Med gräsklipparens hjälp hade man åtminstone kunnat låtsas som om de inte fanns där




Tyst, jag tänker!

Ibland tycker jag det är så skönt att vara själv. Att inte behöva vara uppmärksam på allt runtomkring, att inte behöva prata eller lyssna. Att få tänka. tänka. tänka över allt ifred. 

Man skulle kanske kunna säga att jag är väldigt social ända tills mitt psyke kokar över och kräver lite frid för att kunna bearbeta allt. Jag tror att jag är en person som jämt funderar över och analyserar allt som går.

Under vår uppväxt delade jag och min syster rum (pa skulle hon lägga till här). Det hände ibland att när hon försökte prata med mig fick hon till svar: -Tyst, jag tänker!
Vad löjligt det låter, som om att man inte kan tänka och lyssna samtidigt. Men faktum var att jag under hela min barndom halvt levde i mina egna fantasier. Som liten lekte jag fantasilekar med gosedjur, dockor, barbies, porslinshundar, papperstussar, klippdockor och kompisar (min cyckel var en häst och en period fick min ryggsäck spela rollen som min bebis som jag tog hand om medan jag väntade på att bli hämtad efter skolan). 

Men åren gick och såsmåningom fick jag motvilligt acceptera att jag var för gammal för att leka och då började jag istället hitta på sagor och historier om mig själv och andra. Jag kunde ägna timmar åt denna meningslösa aktivitet. Jag flydde ur verkligheten in i dagdrömmar som jag önskade vore sanna. Egentligen var dom ganska jordnära, inte alls spektakulära på något sätt. Och om mina fantasisagor skulle slutat så hade jag gett dom lyckliga slut, men jag lät dom inte sluta. Jag lät dom leva, precis som jag själv levde


17 maj Kristina

Dags för en dagens vän, tycker jag och denna gången är det lilla Kicki D som står för underhållningen, för det är hon verkligen bra på! Ingen vet var hon får allt ifrån, men rolig och knäpp är hon. Och en go kompis också såklart. 18 år och snart student, det är härligt det :) Stor kram till dig Xina


Nytt försök med bättre bild (jag kan tydligen mutas med andra saker än kameror)

skojhelg

Igår eftermiddag åkte jag upp till släkten magnusson/hallmans sommarhus och där möttes jag av ett glatt gäng tjejer som redan hunnit skapa några interna skämt sen dom kom dit några dagar tidigare. Det började bra med att killarna lagade tacos åt oss allihop. Dom andra tjejerna pusslade och jag som inte har fattat grejen med pussel tittade på/läste bok. Och sen blev det lite krocketspel, som jag ju är en stjärna på, och sällskapsspel, lek och scones på kvällen. En riktigt skön mysdag med mycket skratt helt enkelt.

Nu sitter jag hemma och det känns tomt att vara själv efter en helg med så sköna människor. Men jag är dödstrött så jag får släpa mig i säng snart så ordnar det sig med den saken också. Nattinatti!


Problema problema

Mitt störda bredband har sagt ifrån att jag använder det för mycket, så därför har jag inte bloggat denna veckan tyvärr. Nu lånar jag jobbdatorn för att slänga ihop ett snabbt inlägg så att ni inte tror att jag helt har glömt bort er.

Förra helgen var det alltså bröllop och det blev ett jättefint sådant!
Jag är verkligen ledsen att jag inte har någon riktig kamera, så bilder får komma upp så snart jag lyckats tigga mig till några från andra som tagit kort. En bild finns i alla fall att se på min chefs blogg: http://blogg.portrattfotografen.se

Linda gjorde mitt hår jättefint och på hennes blogg (för några dagar sedan) kan ni se hur det såg ut bakifrån. Jag gjorde en hemlig förrätt som var en del jobb med inför bröllopet, samt en liten tävling och en del annat smått och gott. Så när dagen var över var jag helt slut i några dagar, men nu är jag normal igen som väl är.

Tyvärr fick inte jag någon långhelg denna gång, utan jobbar idag och imorn, men jag ska  ta igen det med att försöka åka till sthlm nästa helg om det ordnar upp sig med alla praktiska grejer såsom resa och boende :)

Nu får jag vända åter till arbetet, ha en skön helg!

11 maj Tobias

Kom på att jag har en familjemedlem kvar att göra till dagens vän...


Detta är alltså min svåger och vän Tobias. Också min före detta klasskamrat. Han har humor och fru och hus och ett jobb med möjligheter. Vi har alltid kul tillsmans (om vi inte bråkar)! Ha en superbra dag Tobbe :)

snodda frågor

Lite frågor och svar som jag såg hos Lindas mixer, fast här kommer min version med mina svar

Någonting jag tycker om med mig själv:
Att jag kan åstadkomma rätt bra grejer om jag verkligen vill

Någonting jag inte tycker om med mig själv:
odisciplinen

Detta är jag rädd för:
att göra bort mig

Egenskap jag gärna vill att min partner har:
han ska inte vara perfekt, bara folk gillar honom. fast det är kanske inte en egenskap

Är jag kär just nu?

ärligt talat? tyvärr gott folk, jag är inte det

Följande saker vill jag göra innan jag dör:
Om jag ska leva länge till så vill jag skaffa hund, ha en egen glaskonst-verkstad, gifta mig med en bra man, resa till Nepal med mina föräldrar å syskon, få barn, mm. Men om livet skulle ta slut nu så skulle jag inte ångra att jag inte hann det där, för det är framtidsdrömmar. Men det hade ju varit trevligt att kunna ta farväl av folk innan man dog, det är inte alla som får den chansen.

Följande musikstilar tilltalar mig mest:
Lite av varje, mest pop&rock

En film jag älskar:
Sagan om Ringen-trilogin (förutom det sega avsnittet med gollum, frodo och sam i träsket)
Särskilt trean är underbar, med det stora slaget och så gillar jag att det inte slutar abrupt, utan det kommer ett till slut och sen ett till och sen ett till... 
Favorit tv-program?
Jag kollar ju bara på nätet, så följer inte så många. Väntar ivrigt på Bonde söker fru :)

Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är:
ansiktet

Det jag är minst nöjd över mitt utseende är:
huden

Vad lyssnar du på just nu?
spotify, jag har inte lyssnat på typ en vecka för jag har inte haft lust, men nu känns det gött igen, så då passar jag på att mysa till Joshua Radins sorgliga låtar

Vad har du gjort/ska du göra idag?
Jobbat, gått promenad i solen, varit på Torp och handlat med syster

Hur många barn vill du ha?
några stycken

Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?
Jag skulle kunna göra det om jag fick betalt men jag skulle inte vilja betala för att få göra det, för det lockar mig inte så värst, möjligen fallskärm isf, men jag är rädd att jag antingen skulle landa mitt ute i havet och dränkas av fallskärmen eller fastna i ett träd ute i ödemarken. Lustigt kanske, eftersom jag antar att de flesta skulle vara mer rädda för att fallskärmen inte skulle veckla ut sig

Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?
7 fotografer, vi åt världens tjockaste pannbiffar. gott var det!

Favoritchoklad?
Sån där mjuk choklad som man köper i lådor. Kommer inte ihåg vad dom heter men det är bollar av choklad, som är rullade i kakao. mums!

Klarar du att tanka själv?
troligtvis inte

Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken:

dum fråga, kärleken såklart

Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
inte för egen del tror jag, men uppenbarligen fungerar det för vissa, jag tycker det är coolt ändå

Vad har du i din väska:
Mest skräp och onödiga grejer. Och plånbok, pennor, almanacka, läppbalsam, tuggummi mm

Vad är du tacksam för idag:
Just idag: mitt jobb. Och om man tänker efter massa andra saker också...

pausvecka

Hej på er! Jag tänker att det är lika bra att säga att det tyvärr kommer bli väldigt ont om blogginlägg för min del denna vecka, eftersom jag inte hinner. Ska mest bara jobba och greja med (hemliga) bröllopsförberedelser. Men ni får ha en toppen vecka och titta gärna in här kanske på söndag eller måndag igen :)

PS. idag har jag åkt med Västtrafik ändå till Bollebygd (för den som inte är västgöte kan det förklaras med att det ligger typ mellan gbg och borås, och är en liten kommun med ca 1000 inv). Och där har jag varit med på Porträttklubbens regionsmöte - inte så farligt som det låter för vi var bara 8st och det var väldigt kul faktiskt.

Och på kvällen hann jag med att pyssla med lite grejer som ska vara till dukningen på lördag. När min syster och Anna är i farten blir det inga futtiga små grejer, utan det ska vara avancerat förstår ni. Vi höll på i några timmar men är långt ifrån färdiga och det trots att det kom två snällingar som helt spontant slog sig ner och hjälpte till!

1 maj Simon

Här e mannen! My one, my only, brother.
Jag ser upp till min storebror på mer än ett sätt. Varför? Jo, han är lång, snäll, intelligent, och bra på nästan allting! Simon sitter och designar delar av tandimplantat på sitt jobb och den biten han jobbar med har ett väldigt roligt namn - speciellt om man direktöversätter det till svenska -  men alla klarar kanske inte av sån humor, så jag skriver inte det här.


I alla fall så är det nu exakt en vecka kvar till bröllopet, så jag önskar lycka till broder! Kram


RSS 2.0