På en söndag

Hej på er! Idag har jag för ovanlighetens skull varit i kyrkan, jag följde med min syster. Sen gick vi på en husvisning för skoj skull och för att få idéer. En villa med fantastisk havsutsikt som nog skulle kosta sisådär 6 miljoner. Hmmm... något liknande hade ju inte varit så illa att bo i.

Sen jag kom hem har jag lagat mat och diskat. Tänk vad mycket tid man ändå måste lägga ner på mat - man jobbar så att man har råd att köpa mat, sen ska det tillagas, ätas och diskas varje dag. För att inte tala om all tid som går till att sova. Det kan störa mig lite ibland. Men men. Vi är människor och vi är sådana. Det är ju nödvändigt att äta och sova för att man ska må bra.

Lika bra att göra något bra av det :) Jag är svag för pannbiffar, så jag stekte en rejäl sats som räcker till ett antal matlådor också. Provade att krydda upp det vanliga reptet med lite vitlökskrydda och tandori spice. Serverade med pasta, tomatsås och färska tomater. Mumsigt på en söndag!



Idag är jag på ett så där konstigt humör som jag blir ibland. Jag känner mig ensam men jag har själv valt att vara det. Jag vill/orkar/hinner inte umgås med nån idag. Kanske är det på grund av att jag vet att resten av dagen innebär plugg för min del och det känns lite tråkigt men sånt är livet. Även på en söndag :)

Nu ska jag lyssna på Here comes the sun (fast ute är det ruskväder) så blir jag kanske lite gladare. Hjälper kanske inte, då plockar jag väl upp Bibeln och läser en stund. Det är lite knepigt, men väldigt nyttigt att hantera sitt eget humör när man helt har kapat möjligheten att ta till tröstätande ;) Kan man inte fylla magen med goda saker, så kan man fylla sinnet med godsaker istället och det är ju egentligen mycket bättre! Särskilt på en söndag kanske. Ha en bra resterande dag!


Tjejer + pannkakor

Ikväll har dom här goa tjejerna varit hos mig och vi stekte amerikanska pannkakor. Mums och mys!!!









ps. Om ni undrar varför dom sitter på golvet så är det för att mitt kök för tillfället saknar köksbord och stolar. Men sen när vi åt satt vi förstås i soffan.


Tjeckien 2010

Nu är jag tillbaka!!!

Jag har haft en jätterolig och inspirerande Tjeckien-helg! Vi var en buss full med folk som åkte ner från Sverige och det var människorna som var det allra bästa. Saknar dom redan :)


Här är arenan där functionet var


Alla svenskar hade flaggor så att ingen skulle missa att vi var med ;)


Claudia - min nyfunna vän - och jag fick dela hotellrum


Go Sweden - Go Diamond!


Ingrid och Thomas som jag tycker så mycket om

Backstage på lördagkvällen fick vi svenskar träffa en av huvudtalarna Steve Yager

Det mesta var billigare där än hemma så det blev lite shopping. Här har vi hittat "blombuketter" av godis





Listor är bra

Jag ska åka till Tjeckien imorn. Så ring inte och smsa inte! :)
Det är en slags rolig affärsresa, ska på ett stort konvent i Pardubice. Åker buss ner med massa andra svenskar som också ska just dit. Det kommer bli roligt tror jag!

Jo, som sagt så är listor väldigt bra när man inte ska glömma något. Ikväll när jag kom hem från jobbet satte jag mig ner direkt och skrev fyra listor. En packlista, en handlingslista, en lista för saker som ska göras ikväll och en för det som ska göras imorgon bitti. Än så länge har jag handlat och ringt några telefonsamtal. Jag är väldans trött, men måste packa nu. Sen ska jag nog koppla av lite med Bonde söker fru och lite manikyr.

Ha d bra resten av veckan!

Uppfinningarnas moder

Jag har inte hunnit gå till affärn och köpa små plastpåsar. Så vad gör man då med osten? Det gäller att va påhittig. Jag hade ingen burk som passade så fick skära av en bit av toppen på osten och lägga den i en rivjärnsburk =)


25-årskalas

Dagen har gått i ett. Jobbade och sen hem, bytte om och gick till Simon och Magdalena på kalas. Där var det fullt hus och som vanligt blev det som trevligast när det bara var några stycken kvar på slutet, tyckte jag.

När jag frågade om jag fick ta kort sa en av gästerna att det var ok bara det inte hamnade på fb sen. Vet inte om han menade allvar eller inte men för säkerhets skull så kommer inte bilden upp här där han är med :)


Födelsedagsbarnet, min käre store bror (här har den stackarn precis tappat ett skohorn på foten och fått ont)


Ingen fantastisk bild precis, men här är i alla fall min moster, mamma och pappa. Dom tycker jag om!


Tobbe spelade gitarr. Sen ser ni David, Åsa och Emma.


Magda, Anna och Håkan


Här slavar Rebecka och Anna i köket. Fast Anna påstod att hon gillar att diska på stora kalas (men det kanske vi inte ska sprida, för då får den stackarn säkert göra det jämt sen)


och vinnaren ääääääär

I min sko-tävling har jag nu utsett vinnaren och det är Mi - grattis!
En vacker dag står jag utanför eran dörr med en vit orkié och vill dricka te ;)

30par skor var det på bilden (4 par skor var inte med på bilden: gummistövlar, gympaskor, converse och vinterstövlar). Men bra gissat även av er andra!


helt otroligt

Här sitter vi i min nya lya och småpratar - Anna, Linda och jag. Jag fattar inte att det gick så fort. Trodde jag skulle få sova i ett rum fullt med flyttlådor och grejer, men nehej :) här e hur mysigt som helst! STORT Tack till alla som hjälpt mig!!! Hade tatt en evighet för mig att göra det själv.


Myyyyys


Så här ser det ut just nu. Inte färdigt men ändå trevligt

Korgen på bordet var en söt avskedspresent jag fick från tjejerna i femman (se nedan) och jag blev väldigt glad. Älskar inslagna paket, det är så fint :)

gamla lägenheten farväl.


Nu kommer det bli två saker tror jag. Skönt och tomt på samma gång.

Jag hann tyvärr inte blogga mer idag, jobbade förmiddan och när jag kom hem halv tre gjorde jag soppa och bakade bröd till ikväll samt gjorde två cheescakes till min brors 25-årskalas som är imorn. Sen kom ett helt gäng och hjälpte mig flytta. Eller snarare så droppade dom in efter hand under kvällen.
Med så många gick det verkligen fort. Skoj!


det hade ekat om rummet varit lite större

Yey, tomorrow´s the big day! Mitt rum är i princip tomt sånär som på möblerna och datorn. Resten av lägenheten är smockfull med lådor och kassar. Jag fattar inte hur jag kan ha så mycket grejer...Hoppas allt får plats imorn när flytten går.

Idag har Linda vart här och hjälpt mig (igen!) och Anna var också med en stund. Guld och diamanter värt att ha vänner som hjälper en! Så nu är det nästan helt klart. Resten får jag fixa imorn. Nu ska jag sova =)

Halebotsh aha!


För er som sett reklamen med den lille killen som koncentrerar sig så på att göra rätt tecken med fingrarna och så säger han halebotsh istället för halebop. Hahaha


Svea Svensson

Idag har varit en rolig dag. Vi har firat att farmor nyss fyllt 90! Vi var lite över 30pers och då saknades ändå några. Tänkt att det kan bli så stor släkt av två personer!

Vi var på ett ställe, ute på landet, som hade namnet om sig att vara en herrgård men det var väl inte riktigt så flott kanske =) Men personalen var trevlig och maten jättegod i alla fall. Grejen med vår släkt är att vi träffas väldigt, väldigt sällan. Åt minstone en del av oss. Så man fick börja med att ta i hand och säga sitt namn till en del av dom. Ett av pappas syskon kände inte igen mig, men det är kanske inte så konstigt för jag har nog ändrats en del. Sen hade vi i alla fall väldigt trevligt vid mitt bord. Det är så man känner att det är riktigt synn att vi inte träffas oftare. Men det kanske går att ändra på =)

Alla åldrar var det också, det är lite roligt att man har kusiner som är typ mellan 45 och 27 och kusinbarn mellan 18 och 0 år. Yngst var lilla kusinbarnet Love som charmade alla. Haha, han skulle försöka krypa men på något vis hamnade han på rygg och låg och sprattlade som en skalbagge, såg jätteroligt ut. Och i andra försöket dök hans huvud ner i golvet med en duns och man kunde inte låta bli att skratta, han blev inte ledsen heller.

Jag beklagar djupt att jag inte har bilder att visa. Jag klantade mig nämligen för jag hade med kameran men utan laddat batteri. Så det blev bara nån bild från bilen på väg dit. Sen tog jag massa kort med brorsans kamera, fast har inte dom bilderna. Kanske en annan gång...


Ja, det var alla vi syskon i åldersordning och allt



Igår




Lite dålig rubrik kanske med tanke på mitt förra inlägg om att leva i nuet... Men ändå. Tänkte att ni kanske ville veta vad JAG gjorde igår. Erkänn, det vill ni va? Eller nähe. Då kanske jag inte ska skriva då. Eller jo, det gör jag för det är ju det som är meningen med en blogg.

Igår efter jobbet flyttade jag lite möbler till min nya lägenhet. Låne-möbler som Elinor ville vara utan ett tag och jag tackade ja till dem. Min snälla pappa och syster och svåger hjälpte mig. Så nu finns det en liten soffa, bokhylla, soffbord och nattduksbord =)

Jag väntade en stund på att dom skulle komma. Det var mörkt ute och jag roade mig med min kamera och lång slutartid utan blixt...


inte igår, inte imorgon, men i NU

Det fina med livet är att man alltid kan förvåna till och med sig själv.

Jag har aldeles för mycket att göra just nu, men ändå känner jag mig inte stressad, som jag brukar i vanliga fall. Tror jag håller på att lära mig att ta en dag i taget. Det låter enkelt att leva i nuet, men jag tycker ändå det är lätt att oroa sig för nästa dag eller grubbla över det som inte blev så bra som man gjorde igår.

Just nu har jag planerat vad jag måste göra varje dag för att hinna med. Nyckeln, har jag nu äntligen insett (trög som jag är), ligger i att sedan göra precis det man bestämt att man ska göra och inget annat. Då hinner man. Då skjuter man inte upp något. Då kan man leva Nu. Hoppas jag inte glömmer denna lärdom, för jag brukar vara bra på att inte följa listor jag skrivit ;)

Som Petra sa häromdan "Det blir inte lättare när man skjuter upp det. Det blir bara senare." Sanning!

Hur många skor jag hade...

innan jag slängde de trasiga och fula

Tävlingsfråga:
Hur många par skor är det på bilden?

Jag kommer utse en vinnare bland de som skrivit rätt antal. Priset kan vara vad du vill, något jag ska göra eller ge dig (dock får kostnaden inte överstiga 100kr).

Så skynda dig att skriva i kommentarerna hur många du tror det är och vad du vill ha för pris om du vinner tävlingen!


Ännu en pack-kväll

Alla systrarna Hallman var här ikväll och hjälpte mig. Glatt och livat var det och en del fick vi gjort också så det känns bra!










Dom här skorna var dagens överraskning. Kände inte igen dom alls, men Linda hävdade att dom var mina. Och inte blir jag ledsen för det, för jag tycker dom är fina!


Här går det undan!

Vad fort det går när snälla och effektiva kompisar hjälper en med att packa! Allt i köket, alla böcker (=inte många), alla vaser och andra ömtåliga grejer, gardiner och allt som satt på väggarna är packat redan på bara en kväll. Nu ska jag inte misströsta mer. Imorn blir det skor och kläder. Sen har jag en del papper och annan bråte som jag själv behöver rensa och sortera, men det hinns nog senare i veckan.




Här äter vi sen kvällsmat efter packandet


Hur svårt kan det va?

Ta inte det här inlägget på för stort allvar. När vi var ute och cyklade (haha) i helgen fick jag för mig att jag skulle ta kort på Linda och Kicki som cyklade bakom mig, utan att själv stanna. Men det var svårare än jag trodde att ta bakåt utan att se i kameran och samtidigt hålla balansen. Resultatet blev en komisk radda med dåliga bilder som ni ser här i kronologisk ordning















What?!




Det fick duga


Multitasking

Just nu städar jag, lyssnar på musik och äter vindruvor samtidigt. Fast huvudsaken är städningen och det andra är för att göra det lite roligare :)


Krocket

Lite bilder från en krocketmatch vi hade igår. Jag har inte spelat krocket så mycket i mitt liv, men det kan ju vara roligare än jag trodde om man har så där krångliga regler som vi hade och dessutom var många så det blev en lång och elak match =)








Sen när vi skulle hem blev det lite krångel med att få på cyklarna på båda bilarna. Slutade med att en fick lämnas kvar. Alla personer fick vi i alla fall med tillbaka, så det kändes ju bra ändå.




Tack allihop för en mysig helg!


som helgen var

Å, jag har så mycket jag vill blogga om, men jag har inte tiiiiiiiid. Har satt ett datum nu, för flytten. Det blir den 12 okt, så nu har jag en vecka på mig att packa. Förutom att jag ska jobba och plugga som vanligt då förstås. Men roligt ska det bli!

Hade en av världens mysigaste stughelger med några kompisar. Helgen i korthet:
spela spel, äta hembakt bröd, prata, cykla på skrotcyklar, sova i våningssäng, gå på utedass, spela krocket, se på film, plugga lite och helt allmänt ha roligt tillsammans. Lite bilder kan ni väl få se



Girlisarna var inte så sugna på gruppfoto ;)


Det skulle värmas upp ordentligt så varför inte slänga in hela korgen med ved på en gång?




Ticket to Ride var helgens favoritspel


Vi cyklade in till Ulricehamn på den asfalterade banvallen. Några hade med sina egna cyklar (det vill säga killarna) och vi andra fick låna skruttarna som fanns på stället. Fast sen hände det lite grejer så vissa bytte med varandra, som ni ser.










När vi strosat runt på stan en stund blev det caféet nästa. Fler bilder kommer senare!


Helgen är här!

Nu ska jag strax ge mig av, ska bara äta middag/lunch först. Har experimenterat ihop någon slags köttfärslimpa som jag tillagar inklätt i folie. Ska ta ut den ur ugnen nu. Spännande att se om det blir gott.
Vet inte om det blir bloggat i helgen så jag säger hej då för säkerhets skull... Trevlig helg på er!


Lagen om bälte

Jag åker bil tillsammans med en barnfamilj med massa barn. En minibuss typ. Pappan kör och det är risk för halka på vägen. Då vänder sig pappan bakåt och säger till ett av barnen som håller på att ta på sig bältet:

-Inga barn får ha bälte i bilen, det vet ni!
Varpå ungen genast släpper bältet. Jag:
-VA? Men det är ju halka ute! Han är ju barn, det finns en lag om detta...
Pappan:
-Inte när jag kör!

Jag höll på att bli galen, eller kände mig i alla fall grymt frustrerad, arg och hjälplös. Helt bakvänt var det. Tur då att det bara var en drömm. Kanske drömde just så för att mamma varnat för halka i helgen och vi ska åka iväg några kompisar i eftermiddag. Det ska bli skoj! Nu ska jag plugga, städa, gå lite ärenden och laga mat samt packa för helgen. Tror ni jag hinner allt det före fem? Antagligen inte...

What about second breakfast?

Mat är väl livet? =) http://www.youtube.com/watch?v=3S6iXcx9pLA

Jag gjorde mig en hemmagjord cappuchino idag. Väldigt enkelt, utan riktig maskin. Går att göra till och med utan kaffekokare om man fuskar lite med pulverkaffe (av god kvalité i så fall). Jag värmer mjölk på plattan tills mjölken börjar ånga. Vispar kraftigt med en mini-visp så att det blir ett härligt skum.




Sedan häller jag mjölken i en mugg starkt kaffe. Häller långsamt så att skummet hamnar ovanpå



Mums! Och så fick det bli knäckemackor med peppar-och örtsaltkryddad tomat


RSS 2.0