relax

Nu har jag blivit lite överfallen av tillfällig stress över allt jag måste hinna ikväll, så jag ödslar lite tid på att blogga. Allra helst hade jag lagt mig i gräset och njutit av kvälssolen en stund men det går inte an.

Jag tänkte en konstig tanke förut, att jag borde dra hem till någon och ge massage för att koppla av lite. Öh, det är väl den som får massage som kopplar av eller? Så nån borde komma hit och ge Mig massage. Fast ändå... nej. Inte i det här kaoset.

Nu ska jag greja, fixa, göra, ordna lite. Ha en skön kväll ni med!


Akvarell ExperimentSå här blev akvarellen jag gjorde i söndags. Jag är inte van vid att inte måla av något speciellt när jag målar akvarell, så därför kallar jag den experiment. Liksom för att se vad som kan vara fint och vad man kan göra. Lite som en tankekarta fast i bildform, så att jag får idéer för kommande målningar. Ni får gärna göra er egna tolkning av den. Och ni får gärna tycka den är rörig och ful också för den delen. Och ni kan få köpa den om ni vill. Den kostar 150kr. Tog trots allt 2 timmar att göra, även om det var ett nöje =)


Utställning ggr 2

I söndags som sagt tog vi en tur och tittade på konst. Första utställningen var hos Anna Hermansson, ute vid Dirhuvud. Hon ställde ut tillsammans med Emma Beran. Det var en hel massa fina målningar i påsktema. Och fika i bersån fick vi också =)

Sen åkte vi vidare till Svenshögen där en bild-och glaskonstnär vid namn Eva Lindelöw bor och har ateljé. Hon hade gjort så coola megastora akvareller. Kolla här så hon målar!Hon använder vitt i akvarellen, det är därför träden blir så bra (även om man enligt konstens regler inte ska ha vitt, vilket ju bara är löjligt egentligen för jag anser att huvudsaken är att resultatet blir snyggt, oavsett teknik)

Antagligen kommer jag gå en kurs i blästringsteknik hos henne. Lära mig blästra mönster på glas, det verkar roligt. Vi stannade till vid Hällungen på hemvägen och Johanna tog ett dopp. Måste varit kallt tror jag.


Gun


Fröken Friedner


och så jag


gilla grilla

Här sitter man och ska betala räkningar med fötterna i bad. Mina tår var frusna efter kvällens grillning. Har varit ute i skogen hos Tomas och Marie och hundarna. Och katterna. Och fåren. Gilla, gilla.

Det blev så att jag hängde med Klara och Joel dit, för på eftermiddan test-friserade jag Klara inför lördagens jönköpingsbröllop. Det är Klaras bror som gifter sig, så det är ju viktigt att hon ser fin ut =) Hur nu det ska gå med mig som frisör vet jag inte, men hoppas det inte kommer se alltför tokigt ut. Får visa bilder efteråt, men kan avslöja att det är en hel del lockar i alla fall. Det tog ca 2 h att göra frisyren, så på lördag ska jag gå upp riktigt tidigt, för jag måste själv vara iordninggjord innan sju, så vi hinner i tid. Men det får det vara värt.

I förmiddags träffade jag Josse och lilla Märta =) Väldigt trevligt! Vi hade bland annat picknick i Hasselbacken. Så här fina ser dom ut typ

Förresten måste jag säga att jag är riktigt nöjd med den här sköna påskhelgen. Igår blev en lite oväntad dag, precis som jag tycker om. Jag var i kyrkan och sen blev jag bjuden på middag hos min favorit 6-barnsfamilj som det var längesen jag träffade så det var riktigt kul. Och sen åkte jag och kollade på två konstutställningar (det blir nog ett inlägg om det imorn) tillsammans med Gun, Johanna och hennes kompis. Vi blev väldigt inspirierade av konstutställningarna, så när klockan var nio satte vi oss och började måla akvareller. Med mycket färg och mönster och inte så mycket plan. Ni förstår när jag visar bilder på det senare för jag orkar inte nu, vill sova. Roligt var det och svårt att sluta =)


åååååh NJUTdag

Vissa dagar är bara så sköna och jag njuter av att vara jag och vara här och nu. När jag får vara ledig och strosa runt på stan med två fina tjejer och köra hem och äta kvällsmat och läsa på min egna fulsnygga balkong. Helt utan stress. Och så addar vi solsken, så man blir röd och fräkning och varm. Ja, jag är glad att jag lever!

Och nu ska jag njuta av att städa lite här hemma. Eller ja... njuta av att det blir rent och fint sen :)

Gladaste Påsk till er!

Här börjar kap 2 i den här bloggen. Eller man kan säga att nu vaknar den efter en lång vintersömn. För nu vill jag blogga igen, och då gör jag det!

Det finns inte så mycket intressant att berätta om det som hänt i mitt liv sen sist utom en rolig sak. Jag har körkort!!! Äntligen äntligen äntligen. Jag är så nöjd att jag inte gav upp.

Och... jag har bil också =) tack vare mina fantastiskt underbara älskade föräldrar!

Sååååå. Nu alla snälla som ställt upp och skjutsat mig, nu ska ni få igen. Det är bara att höra av sig ;) Nämen skämt åsidor, det är väldigt skönt att kunna köra vart man vill när man själv vill. Ungefär samma frihetskänsla som när man flyttade hemifrån eller tog studenten. Jag älskar frihet!

Här inviger jag påsken med kvällsmat på Ulvön tillsammans med Elinor, Tobias och Anna-Sara :)
Igår blev det som min tradition är, att se passionspelet på torget i Uddevalla. Det var som vanligt jättebra förutom att det var lite problem med ljudet. Och den här gången stod jag så långt bak att jag för första gången såg när dom tvingade Simon från Cyrene att bära korset. Då kändes det lite som att vara med på riktigt.
Och sen efteråt blev det att hälsa på en hel del trevligt välkänt folk som också tagit sig dit.

Vi samlade ihop hela familjen och åt påskmat hos Mamma och Pappa efter passionsspelet. Det tog en väldig tid innan maten blev klar (ni vet jansson) så vi passade på att spela fotboll under tiden. Så kul att nästan alla var med, så vi blev ju riktigt många. När vi väl ätit var klockan så mycket och vi så mätta att vi orkade inte gömma några påskägg och skriva ledtrådar på rim åt varandra. Det var kanske min första påsk utan att göra det. Men det gick ju bra det med =) Vi spelade MIG istället.
Förresten måste jag tipsa alla sillälskare (och ni som är som jag som egentligen inte gillar sill, men som äter det ändå) att det finns en sillsort som heter svartvinbärssill och den var faktiskt riktigt god!
RSS 2.0