frukostreklam

Hej och hå. Idag har jag börjat min distanskurs, gått promenad och lite annat smått och gott. Och så skrev jag ett blogginlägg som sen försvann, suck. Annars är det ju en fin dag idag, eller hur?

Jag har kommit på att om alla människor är som jag, så borde det bästa stället att göra reklam för något vara på mjölk/fil- eller flingpaketen. Nu har Kellogs lyckats influera mig och idag har jag skapat ett konto på minspecialk.se

Om man står ut med att de envisas med att ständigt promota sina egna produkter, så kan man nog få ut en del av den sidan - tips, motivation och inspiration till att leva och äta nyttigt. Jag är grymt taggad nu :)
Ska strax göra mig en sån här supergod smoothie med blåbär, hallon, banan och yoghurt!


från kantarellskogen

Jag har inte mycket tålamod att gå och leta efter svamp utan att hitta någon. Men igår hade jag tio minuter på mig, gick in i skogen och hittade en guldgruva med megastora kantareller! Har aldrig sett så stora förut tror jag. La ett värmeljus i för att man ska få en uppfattning om hur stora de var. Ser mysigt ut

 

 


Matdagbok

Om man vill ändra sina matvanor till lite nyttigare, men har svårt att hålla ut så är det en bra idé att börja skriva matdagbok! Anteckna vad man stoppar i sig varje dag. Då ser man hur utvecklingen går. Det ska jag, Linda och Anna börja göra har vi bestämt.

Men var inte oroliga, jag ska inte tråka ut er med att skriva här på bloggen vad jag äter varje dag. Men jag kan ju tala om att min ambition är att inte äta något sött fika eller godis på ett helt år. Ja. Nu är det sagt. Ingen återvändo.

Varför då, kan man undra. Det är en slags utmaning som jag vill se om jag klarar. Dessutom är det mycket lättare för mig att sluta helt än att försöka minska på onyttigheterna. Kanske man såsmåningom lär sig att bara äta lite ibland. Hm...nu låter det ju som om socker vore en drog, men det är väl lite åt det hållet? Å andra sidan är det väldigt gott, så jag menar inte att alla borde avstå från allt som är gott här i livet. Men jag behöver nog det. Ett litet tag.


arrrrghh!

Det skulle vara mycket skönare att vara i en kultur där man får låta arg utan att man egentligen är det, istället för att vara arg men försöka låta som om man inte är det. För då skulle man kanske inte behöva koka över när man väl blir irriterad?

Vi är lite frustrerade idag på jobbet. Till slut skrattar jag bara. Nu ska vi försöka avsluta och åka härifrån =)

kvällsmys

Första dagen på jobbet efter semestern! Jag överlevde. Det var faktiskt lite kul att börja jobba igen, så trodde jag inte jag skulle känna det, men jag blev överhopad av uppgifter som väntade på just mig och då känner man sig i bästa fall lite betydelsefull :)
Det är i alla fall underbart att slippa den där söndagskvällspaniken som man hade när man gick i skolan. Fast om en vecka ska jag börja min distanskurs, undrar just hur det ska gå med det...

Jag kan inte blogga så mycket just nu för mitt bredband segar sig något enormt (jag får skylla mig själv, för jag har kollat för mycket på svt play).

Jo, men. Jag har spelat fotboll i regnet ikväll uppe på folkhögskolans plan. Nu så här efter en varm dusch känner jag mig skönt trött i kroppen. Så nu har jag tänt massa ljus och ska mysa med en bok. Det doftar så gott. Och nytvättade lakan också. Är inte det närapå höjden av lycka?


Tre bra saker med idag

Ifall ni undrar vad jag gjort idag, så har jag varit på Karin och Johans vigsel (det var där jag fick höra det där från mammorna), dom var väldigt fina - brudparet alltså, och mammorna med för den delen :). Sen hängde jag med Fika å Jonas hem på bubbelpoolsmys. Inte helt fel med en bubbelpool alltså! Så min dag har varit toppenbra, hoppas eran också varit det. Ja och så fick jag höra att mina kompisar förlovat sig. Grattis till dom!

Hej mammorna!

Nog visste jag att min egen mamma läser den här bloggen, men idag fick jag veta att mina kompisars mammor också gör det. Jag vet inte hur jag ska ta det... Jo, men det är väl kul, tack för ert stöd! Jag tillägnar er mamma-läsare det här inlägget. Ni är dagens vän, jag gillar er. Kommentera gärna på min blogg, kära mammor =)

Falkenberg

Jag och Anna har varit på minisemester. Vi skulle varit i en stuga utanför falkenberg, men den var redan upptagen, fick vi veta när vi var på väg dit. Sånt e livet. Vad göra? Vi hittade ett vandrarhem i Steninge istället. Det var ett vädigt fräsht ställe, så det gjorde inte så mycket. Här kommer sammanfattning av vad vi gjorde, förutom att åka bil. Det blev lite rörigt och med en del missräkningar, men vi sa till varandra "tur att det är just du som är med, som klarar av att vara flexibel" 

Havet:
Vi tog ett dopp i vågorna medan vädret fortfarande var fint (Halland är lätt den bästa badkusten enligt mig!).

Maten:
Sen lagade vi mat klockan nio på kvällen och upptäckte att vi inte hade något salt. (Hur blir ugnsbakad potatis utan salt liksom?) Anna körde en runda men alla affärer var stängda. Då tog vi lite salt från någon av vandrarhemmets gäster och Anna ville göra rätt för oss så hon tog fram pengar och skrev en lapp om att vi tagit salt. Och tror du inte att vi tre minuter senare hittade salt i ett av vandrarhemmets allmäna skåp? Suck. Eller kanske snarare hahaha

Fynden:
Jo, vi kunde naturligtvis inte motstå lite shopping i Falkenberg (fin stad, där skulle jag kunna bo). Hör och häpna, jag köpte två klänningar. Ovanligt med klänning för mig, men dom var så fina...

Människorna:
Anna på bild


På vägen ner hälsade vi på dessa två. Är dom inte söta, Farmor och Farfar? Nästan 90 år nu!




Förresten

nu får ni passa på att kommentera hur mycket ni vill! för nu kommer kommentarerna publiceras direkt istället för att jag måste godkänna först. Vi gör så på prov. Men om ni missbrukar förtroendet vet ni vad som händer...


skräckdröm

Vet ni vad jag drömde häromdagen? Jag drömde att jag blev förlovad mot min vilja! Det var jätteknäppt och hemskt. I drömmen var det så att en kille satte en ring på mitt finger innan jag hann dra undan handen. Jag var lite ouppmärksam och vips hade han satt ringen på mig helt oväntat. Och tydligen innebar det att jag då skulle bli tvungen att gifta mig med honom, fast jag inte ville det. Tack och lov att det inte fungerar så i verkligheten att det bara är att gå och sätta ringar på folks fingrar för att de ska bli tvugna att gifta sig med en. Men vad arg jag är på honom för att han gjorde så, även om det bara var i en dröm.


bara så vackra färger...




förklaring

Ps. jag blev tvungen att byta bakgrundsfärger på bloggen för att nästkommande inlägg skall komma till sin rätt. Får se om jag behåller den här varianten eller inte...
Usch vad jag bloggar mycket ikväll, måste hejda mig snart och göra något annat vettigt!

tråkmånsar

Jag och några kompisar övernattade i en sommarstuga i skogen. Vi hade väldigt roligt men ingen ville bli fotograferad, se bara hur dom vände ryggen till eller gömde sig bakom glasstruten!


Men, haha, jag ville ju inte heller vara med på kort så jag är också en tråkmåns :P


Gud har humor!



Oj, den där bilden ser kanske lite hotfull ut, men egentligen vill jag bara visa upp några av ringarna jag köpte igår. Länge har jag jag velat ha en massa silverringar. Det kan vara så fint att överdriva och ha typ en på varje finger :) Så när jag hittade en massa udda ringar till billigt pris igår på Smögen, så slog jag till och köpte en hel drös.

Sen i dag när vi skulle städa ur det sista ur stugan innan vi åkte därifrån upptäckte jag att jag tappat en av dom snyggste ringarna för den satt för löst på tummen. Lite småstressad letade jag omkring mig, för jag visste att jag aldeles nyss haft den på mig. Jag sa till Gud: snälla låt mig få tillbaka min ring! Men vi hade lite bråttom så jag kunde inte leta mer, utan gick ut för att ta på mig strumpor och skor. Hela tiden vi varit där hade några av tjejerna pratat om möss och långben och spindlar som kunde finnas varsomhelst, så det var inte att undra på att jag gallskrek när jag stoppade foten i ena strumpan och stötte mot en stor klump med tårna! Sen insåg jag att det var den saknade ringen som hamnat i strumpan - hur vet jag inte. Vi skrattade, tjejerna och jag :) Och jag tror att Gud fnissade han med. Tack för bönesvaret, du är rolig du, Gud!

Ny kategori

För att förnya bloggen lite har jag nu lagt till en ny kategori Made by Me. Där ska inlägg hamna med bilder på mina olika skapelser. Som denna till exempel. Det började som random kladd med kulspetspenna. Det är ganska avkopplande att sitta och göra mönster eller non-figurativa grejer med en penna, tycker jag. Den här gången gick det över från att vara tanklöst till medvetet och från non-figurativt till figurativt.

 

 


Jag har funderat över vad som kan vara vackrast av konst som föreställer något och konst som inte föreställer något. Vad tycker ni?

Jag kom i alla fall fram till att gränsen däremellan måste vara väldigt suddig, för jag antar att man kan måla något som föreställer något som bara existerar i fantasin. Är det i så fall figurativt eller inte? Eller är det kanske konstnären som bestämmer om det är det. Sånt här kanske man får lära sig om man studerar konst, men det har inte jag gjort, så jag har bara frågor men inga svar.

Det skulle i alla fall vara roligt att handmåla en hel vägg med sånna mönster som trädkronorna har...

 


Murartankar

Typiskt mig. Igår var jag så glad för att jag råkade planera in ett besök hos mina föräldrar just när pappa skulle mura en bit på skorstenen. Yes, tänkte jag, två underbara ting på samma gång! Att få vara på taket och att mura med tegel. Jag har alltid velat prova på att mura. Det verkar lite mysigt.

När vi höll på och förberedde för att börja tänkte jag i mitt inte stilla sinne att jag kanske till och med skulle kunna bli murare. Det var då det. Nu vet jag bättre. Vi murade ett lager i timmen ungefär. Det var riktigt svårt att få det bra, speciellt om man är så petig som jag och pappa. Och jag måste erkänna att jag gav upp innan tredje lagret var färdigt, för då var jag frusen och hungrig. Men pappa var ihärdig, han är så duktig!

Så kan det gå. Men nu vet jag i alla fall att jag nog inte ska bli murare...


Här bor en spindel, men det kan den få göra tycker jag


En Pappa-pose :)


Nytt högre tak med fina svarta tegelpannor är att gilla


läskiga holländare?


I onsdags fick vi besök av familjen Schut (vet inte om det stavas så) som kom direkt från holland. Dom är inte alls så skrämmande som dom ser ut på bilden, utan det är bara så att dom har väldigt mycket humor. Och det gillar jag! Tummen upp, dom får bli dagens vän allihop!


 


nybyggd altan



Tobias och A-S bygger en rejält stor altan, som vi (fam Svensson-Henriksen-Lidholm) skulle inviga med grillat idag. Lagom tills vi skulle börja äta blev det regn så vi fick flytta in, men vi hade lika trevligt för det.


foten ska ju lyfta


Wetterstrandsyskonen

Tre goingar som jag delat helgen med. Aldrig en stilla stund men väldigt härligt!


Olle 3 år som världens sötaste "fjäjil"


Stina 4 mån njöt av badet i diskhon


Alma 6 år vill kalla mig storasyster :)


2 månader och 100 meter bort

Kom hem idag från lägret i Tyskland. Vi åkte buss på natten så jag är lite mör och sömnig. Får lägga upp bilder från resan vid senare tillfälle. Men tänkte att det var Time to break the news för detta fick jag veta igår kväll:

Jag ska flytta... muhahahaha muhahaha!!!!

Nä, men allvarligt talat. eller inte så allvarligt. Jag är jätte jätte glad för detta! Ska få förstahandskontrakt på brorsans lägenhet när dom flyttar, typ i oktober. En etta med kök och balkong och massa garderober (enda som saknas är badkar enligt mig). OCH ett piano är också på G. Det regnar piano-erbjudanden över mig nuförtiden, jag är helt förundrad, men glad förstås.

Alltså, sammanfattning. I oktober verkar följande bli mitt:
-Etta med kök på första plan (buhuhu vad jag kommer sakna tre trappor... INTE)
-troligtvis 2 Pianon (nej, jag ska inte ha båda, utan ger det ena vidare i så fall)
-Och jag behöver bara bära alla grejer 100 meter när jag flyttar!

Om jag nu dessutom lyckas fixa dit en hörnsoffa (att föredra i skinn) så är jag sen bara ett badkar ifrån min idyll om hur ett maximalt njutningsbart hem bör vara (däri ingår en hammock, men den har jag ju hos mamma och pappa).

RSS 2.0