YES!

Äntligen verkar mitt mobila bredband ha uppgraderats till normal takt! Ska nog fira med att kolla på nåt på svt tror jag. Om jag orkar :)

Min grej

Ibland funderar jag på om jag är bra på något speciellt eller om jag har någon speciell hobby. Då brukar jag bara komma på sånt jag inte är bra på, och som jag hellre ber andra om hjälp med eller helt enkelt tycker är för tråkigt att göra själv. Här kommer en avslöjande lista på sånt som inte är min grej, hoppas inte killarna blir avskräckta nu:

  • SY...(behärskar inte en symaskin, fast man lärde sig det i skolan. På sin höjd kan jag sy i knappar på mitt eget lilla sätt)
  • BAKA ...(händer nästan aldrig att jag gör. Tårta har jag tex aldrig försökt mig på)
  • LÄSA BÖCKER...(har många, många fler påbörjade böcker än utlästa om man säger så)
  • HÅLLA ORDNING...(som ni kanske redan förstått är det inte min starkaste sida)
  • LÄSA TIDNINGAR
  • FISKA (tyvärr har jag inte ärvt pappas stora intresse. Jag tröttnar efter en knapp timme)
  • HAVET (varför liksom? så speciellt är det inte enligt mig)
  • TÄLTA (erkänn att det är skönare med din egen säng!)

Men för att väga upp lite får jag väl dra några saker som jag gillar eller är bra på också:

  • PLUGGA (det var jag grym på, men hatar det. men det behövs ju inte när man inte går i skolan längre)
  • TECKNA & MÅLA (är jag ganska bra på men det är sällan jag gör det)
  • SPELA fotboll, volleyboll & innebandy (kan vara riktigt kul, även om jag inte är precis proffsig på det)
  • MUSIK (sjunga, spela gitarr, lyssna på musik kan vara väldigt roligt eller skönt och avkopplande)
  • UMGÅS (prata, lyssna, leka, spela spel mm)
  • GE MASSAGE (tips: om du vill ha massage är det bara att fråga när vi träffas. jag säger nästan aldrig nej)
  • PSYKOLOGI & FILOSOFI (är väldans intressant må jag säga)
  • HUNDAR (förutom magra, pälslösa saker)

 
Jag kan också klä ut mig till hund. Minsann. Här är jag en cocker spaniel på barngruppens maskerad


valborg och dagens vän

Om någon av er råkat missa det så kan jag berätta att det är Valborgsmässoafton idag. Då ska man tända eldar och sjunga vårsånger. Och fira Kungens födelsedag om man känner för det.

Fast jag ska nog inte göra något av det, för jag ska gå till mina grannar och fira en annan födelsedag - Gabriels. Han fyller 16 och det är ju värt att fira :) Jag har ingen bild på Gabriel men han kan få vara dagens vän ändå. En otroligt positiv kille med mycket energi och glädje!

yesterday

Igår kväll var vi fyra tjejer som åkte till Ingrid och Thomas i Färgelanda. Där möttes vi av en Alma och en Olle som ville ha med oss i sina lekar. Och så lilla Stina som är två veckor gammal och kan sova i en dockvagn! Hur sött som helst. Det blev en riktigt mysig kväll!


mobilbild inte så bra, men ni kanske kan se att det är en riktig bebis i en riktig dockvagn?


Här är jag och lilla Stina.
Jag har kommit fram till att jag är en sån som inte tycker att små bebisar är så gulliga och vackra att se på, men om man får hålla en - då blir man helt salig!

fröken-mani eller?

Dagens riktiga plan har egentligen redan kraschlandat lite så jag skrotade den, men tänker hinna med en del annat i alla fall...
Håret är nytonat, jag har diskat halva den gigantiska disken och just nu puttrar en soppa på spisen. Aldeles strax blir det jag och Magdalena som ska avnjuta den. Hela förmiddagen har hon varit på sitt rum och jag tror att hon pluggar :)

Det är så skönt att slippa plugg! Förresten fick jag just veta att ännu en som jag känner har sökt till lärarprogrammet i höst. Har räknat ihop alla och kommit fram till att i höst kommer jag antagligen känna minst åtta personer som läser till lärare. Alla är dom tjejer också. Är inte det galet? Varför har plötsligt hela min generation fått för sig att bli lärare? Då bara kan jag ju inte bli det själv när alla andra vill samma sak!


28 april Magdalena

Sköna Magdalena utnämnes till dagens vän! Hon kvalificerar både som min vän, lägenhetskamrat och blivande svägerska. Mitt uppe i bröllopsförberedelser just nu och i övrigt pluggar hon ju också till arbetsterapeut. En jätterar tjej som är omtänksam och rolig. Igår hade vi en tramsig fnisskväll ihop med lite andra glada människor. Mer om Magdalena får det bli den 8 maj...


Så här söt är hon med flätor!

Första gången-känslor

Igår var första morgonen jag inte behövde stressa för att hinna allt innan jag skulle till jobbet. första morgonen alltså sedan jag vet inte när, kan inte minnas en sådan morgon, en helt ny och konstig känsla!

Idag var första gången i mitt liv jag solade solarium (fy på mig, det är farligt). Fattade inte hur man skulle få grejen att öppna sig när jag ville ut, så jag fick krypa, hehehe. Kändes gott i alla fall.

Och idag var första gången på typ ett år som jag slumrade till på bussen hem. Fast under gymnasiet var det mer regel än undantag att somna på bussen. Plugga på morgonen och sova på eftermiddagen. Det hände ett par gånger att jag vaknade med ett ryck och kunde inte se var jag var. Bara någonstans mitt i den mörka skogen, själv på en skolbuss. Lite småläskig känsla...


27 april Pärlemor

Jag känner att jag varit lite seg på att uppdatera här, men det är för att jag haft så mycket annat att göra och tänka på. Men nu så kommer i alla fall en "dagens vän".

Det är min fantastiska mamma! En modig kvinna som har varit med om mycket. Den klokaste jag känner tror jag. Hon är väldigt bra på att se andra också, det är en fin egenskap. Fortsätt vara du, Pärlemor I love you!


söndagsgrejs

Söndag och vad händer idag? Jag ska greja med lite hemliga saker inför bröllopet. Hallå, det är mindre än två veckor kvar tills min bror ska gifta sig! Det ska bli riktigt kul, men det är mycket som ska hinnas med innan dess.

I eftermiddag ska förresten min syster bjuda på familjefika, för att hon ska fylla år imorn, så det blir också kul. En rolig söndag för mig alltså. Hoppas eran blir lika bra :)

24 april Linda

Dagens vän är en vacker 20-årig lärarstudent som jag gillar väldigt! Linda är en välorganiserad tjej som bland annat älskar shopping. Gift är hon också med en trevlig prick vid namn Andreas. Det är kul att träffas så mycket som vi gör nuförtiden

ps. bilderna är inte dom bästa, men så blir det tyvärr när man bara har gamla mobilbilder att tillgå. Lite sommarkänsla är det i alla fall...




glasögon no more?

Det mesta av den här dagen har gått åt till att handla. Det känns som om jag varit inne i nästan varenda en av Torps butiker, men så blir det väl när man letar kläder, väska, skor och present på samma gång. Jag hittade i alla fall en del fina saker, så det lönade sig. OCH så har jag varit på synundersökning hos min fantastiska optiker.

Bli nu inte förskräckta om ni ser mig utan glasögon framöver, för här ska testas om jag kan ha dygnetrunt-linser! Känns som en väldigt smart uppfinning må jag säga. Skulle vara så skönt om man kan sova med dom.

Kvällen har jag tillbringat hos min syster och svåger med en Abbe-hund, tre vänner och en mysig liten Tino-bebis :) Männen bastade och vi andra satt och pratade/sov med massa god frukt och chokladfondue framför oss. Väldigt mysig kväll!


så här såg jag ut för en svunnen tid sedan

En ledig dag

Sammanfattar med en "dagens"

Dagens glädjeämne:  Att man har en balkong att sitta på i solen!
Dagens kap:  Köttfärs till extrapris på konsum
Dagens stordåd:  Jag har just kokat sylt på svarta vinbär som jag har fått. Mums
Dagens äsch:   Har inte hunnit med allt jag tänkt göra
Dagens kväll:   Ska tillbringas hos Anna, så att Linda kan testa frisyrer på oss inför bröllopet. Ska bli kul!


22 April Anna

Dagens vän är en glad, positiv och snäll Anna som betyder mycket för mig! Hon är en blivande kostekonom som snart ska få sin första egna lägenhet (gilla).
Anna gillar matlagning, pyssel, barn och vuxna :) Och att prata förstås. Du är härlig Anna, tack för att du finns!


Morning

God morgon alla, och välkomna till en underbar dag! Jag ska strax dra till jobbet, så ville bara säga att njut av livet, solen och allt annat man kan vara glad för en dag som denna! Ha en toppendag :)

20 April Linnea

Denna snygga tjej har jag förmånen att känna rätt väl faktiskt! En social gymnasiestudent som gillar att hitta på kul grejer kan man säga. Ha en toppendag med allt plugg (stackars dig) och stor kram till dig


19 april Pappa

Kolla Pappa, du är dagens vän!
Jag har världens bästa pappa, bara så att ni vet. Det finns nog ingen människa som skulle kunna tycka illa om honom, för han är underbar. Så skön humor och så snäll. Om man ska nämna något han gillar så är det fiske :)
På bilden har han sin flytovrall på sig. Den fungerar tydligen i snö och -20 grader också.


Förresten

så hade vi ju möhippa igår för min vän och blivande svägerska Magdalena! Linda har beskrivit den med bilder så bra på sin blogg så jag hänvisar dit: lindahallmanblogg.blogg.se

Söndagsbesök

Det är fint att känna någon som gillar att baka ;)
Idag har Ellen kommit upp från Göteborg för sitt första Ljungskilebesök. Nu har hon sett allt det vackra vi har som bor här. Mycket angenämt att ha henne här!

Anna var med oss när vi höll på att laga mat och hon ville baka blåbärsmuffins, men hann inte göra klart dom riktigt innan hon behövde gå. Så jag och Ellen skulle avsluta jobbet. Tyvärr råkade jag ha för låg värme på så dom blev som dom blev, se själva. Men goda var dom och trevligt hade vi.




Linnea kom också och mumsade med oss på muffinsen :)

helgprojektet

Låter bilderna tala för sig själva. Det är utsikten från min säng...
 
FÖRE



EFTER


18 april Anna-Sara

Som dagens vän utser jag min allrakäraste syster! Socionomen fru Henriksen med en talang för att skapa vackra saker.
Folk säger jämt att jag liknar henne nuförtiden, och visst finns det likheter när man har samma gener och vuxit upp på samma sätt. Vad jag vill säga är ändå att det är skönt att ha en syster. En som man alltid känner sig trygg med. Jag är så gald att du finns, varmhjärtade vackra storasyster!
internt: 
-Har du saknat mig?
-Nej, har du saknat mig?
-Nej, vad skönt!




17 april Mariam

Och dagens vän är... Min favoritblatte Mariam! Denna vackra armenska stortrivs för närvarnande i Stockholm och har alltid storslagna projekt på gång. Det är bra tjejen - fortsätt leva livet, du har så mycket att ge! Underbar är du. Puss 
Här är en låt till dig: Ben E. King – Stand By Me - Single/LP Version 


16 april Fredrika

Dagens vän är min jämnåriga glada fina friska fläkt Fika. Hon är fru, husägare och blivande fastighetsmäklare - inte illa! Fantasisk på att ha koll, bry sig om, fnissa, sjunga och en massa annat. Tack för att jag får vara din vän Kompis xxx!











 ♥♥♥


viktigt faktiskt

Snälla läs det här inlägget även om det ser tråkigt ut :)



Jag ska väl erkänna att jag inte är en person som funderat så mycket över att handla rättvisemärkt och ekologisk mat. Men nu har information och logik ändrat mitt sätt att tänka.

Vi kan tro att det lilla du och jag gör inte spelar någon roll men det är ju bara skitsnack om man tänker efter! Jag tror att de flesta av oss blir berörda när vi hör och ser krigsoffer och människor som lider av sjukdomar, svält eller naturkatastrofer. Men det är lätt att bli överväldigad och sen inte göra något alls tyvärr. Man kan prata, men det är ju det som man sedan gör som spelar roll.

I tisdags fick jag höra att det troligen finns mer slaveri idag än det någonsin funnits på jorden. Det mesta är vi helt omedvetna om. Barnarbete, barnsoldater, sexhandel och andra brott mot mänskliga rättigheter pågår hela tiden.

Min poäng här är att vi alla kan göra något på vårt eget sätt. Någon kanske vill ägna ett år eller ett helt liv åt socialt arbete bland lidande. En annan skänker pengar till Rädda Barnen. En tredje köper en majblomma eller rosa band. Låt mig ta ett exempel. Jag har en kompis som inte anser sig vara den som bryr sig så mycket om sånt här, men faktum är att hon är en hjälte ändå. Hon har en hylla med vattenglas med frostade glasdroppar på - blodgivarglas. Så där ser man.

Och om du ger pengar till hjälparbete men tycker att det är för dyrt att handla rättvisemärkt, så vill jag be dig om en sak: gör tvärtom istället. Satsa på att handla produkter som inte har gett tusentals människor en för tidig död eller fysiska handikapp för resten av livet. Annars orsakar du kanske mer skada än du hjälper människor med dina gåvor. Tänk på det!

Bättre stoppa innan skadan skett än att försöka hjälpa i efterhand.
Så ut och köp kravmärkta bananer, fairtrade kaffe och ta med dig en flaska kranvatten istället för att slösa på miljön med att köpa en flaska Loka. Det är ett smidigt sätt att dra sitt strå till stacken.
En spotifylåt på temat The Akins – Make A Difference In This World ...everybody has a part, everybody has a heart...

följetong på gång

Idag har varit en sååå rolig dag i ateljén! Det var verkligen fullt upp med kunder och telefonsamtal och alla var så pratsamma och trevliga, så då är det inte svårt att vara likadan tillbaks. Vänlighet föder vänlighet (och våld föder våld). Förut har jag ibland känt att kunderna är störande avbrott i allt viktigt som behöver göras på jobbet, men jag tror jag ska sluta känna så. Kunder är ju mycket roligare än kontorsarbete.

Det är gött att ha ett jobb som blir roligare och roligare ju mer man jobbar och ju mer man lär sig om det. Fast så kanske det inte fortsätter i all framtid om man är en människa som jag, som gillar omväxling.

Då jag för närvarande (läs normalt tillstånd, som jag tänkt ändra på någon gång) inte har en kamera har jag kollat lite bland gamla bilder som jag har och fått en snilleblixt (?)! För att ha nåt att skriva om varje dag ska jag ha följetong här på bloggen om mina vänner!!! Jag kallar det "dagens vän". Så nu du som känner mig får se upp för rätt vad det är kanske det är din dag :) Men var inte ledsen om jag inte skriver om dig, för det är inte så troligt att jag inte tycker om dig för det ;) Du kanske inte vill bli skriven om, men jag säger som Masken - sstoppa miiiig Någon!

Jag börjar imorn, så idag får ni bara hålla till godo med en gammal bild på mig...


Det var en gång på jobbet...

Ibland skriver vi lappar till varandra på jobbet. En dag upptäckte mamma en lapp som chefen lämnat åt oss. Hammaren ger en helt ny innebörd åt orden ;)


Jag 0-10

På lågstadiet skrev vi namndikter med ett adjektiv på varje bokstav i våra namn. Här kommer en liten "sifferdikt" om mig. Den blev lite B, men ni får hålla till godo ändå!

0....skidor har jag
1....stressig morgon nästan varje dag
2....ögon blå
3....mostrar små
4....kom jag inte på
5....Anna-vänner som är bra
6....barn vill jag inte ha
7....är favorit på nåt vis
8....år till 30-kris
9....flyttar har jag gjort
10..meter springer jag fort

hihihi

Numbers

Efter att omedvetet ha gett tre olika varianter (varav en var rätt) av mitt kontonummer till en person har jag nu allvarligt börjat fundera över om jag kanske har siffer-dyslexi. Om man ens kan ha det? Eller så har jag bara blivit slarvig.

Jag kan i alla fall tycka det är enormt svårt att komma ihåg sifferkombinationer. Måste se en kod massor av gånger innan jag lär mig den. Om varje kombination hade en innebörd - som med ord - så vore det ju mycket enklare. Jag kanske ska börja associera varje siffra med en bild eller något liknande...

För tillfället finns ungefär detta i siffror i mitt minne:

2 koder
2 mobilnummer
5 hemtelefonnummer
6 årtal för historiska händelser
10 födelsedagsdatum

Hur många sifferkombinationer har du i ditt minne? Troligen fler än jag...


Göteborg

is growing on me, ska jag säga er! Jag har aldrig gillat stan särskilt mycket. Namnet liksom, bara det är fult. Ett halvårs pendlande dit fick mig inte att upptäcka dess tjusning faktiskt. Men nu börjar jag kanske ändra uppfattning tror jag. Det är ändå ganska fint, det händer lite mer där än hemma...
Har just kommit hem från en mysig kväll hos Ellen, som är nybliven göteborgare. Hennes lägenhet är hur fin som helst. They don´t make those här i Lje. Jag blev riktigt sugen på att flytta. Till en stor fin aldeles egen lägenhet :)

I alla fall så skrev jag ju häromdan att jag och Linnea hade en göteborgsdag tillsammans. Här på bilderna kan ni se vad vi gjorde i regnet. Trevligt var det. Jag köpte en klänning som jag ska ha på min brors bröllop som är om en månad. Hade tur för det var den första jag provade och det händer inte med klänningar i vanliga fall.




Drömma

Jag är lyckligt befriad från mardrömmar nuförtiden (förutom pinsamma drömmar som att man går ut i pyamas och sånt). Med "nuförtiden" menas i det här fallet sedan typ högstadiet eller nåt sånt.

För det mesta verkar jag inte drömma alls, men ibland vaknar jag med en känsla av att jag drömt något obehagligt utan att veta vad det är. Det kan vara svårt att skaka av sig den obehagliga känslan, fastän jag inte kommer ihåg något från drömmen.

Andra drömmar kan kännas så verkliga, mycket mer än en fantasi kan verka.  Allt som händer upplevs med alla sinnen och känns så fruktansvärt verkligt. Och vad värre är: jag kan liksom inte styra över mina egna rektioner i drömmen! Och så fort jag vaknar börjar det blekna bort. Om det är en dröm jag önskar vore sann är det väldigt irriterande att inte komma ihåg den mer än som en flummig dimma efteråt.

I natt drömde jag att jag träffade "den rätte" men sorgligt nog så kommer jag nu varken ihåg vad han hette, hur han såg ut eller hur han var. Typiskt va?

VEM?

smart?

Jag fick just den smarta idén att ha med mig datorn in i badrummet. Synn bara att batteriet tog slut så att datorn dog. Parkvägen borde ha elurtag på toaletterna...

getingögonlock

Vid tillfällen då ögonlocken ser ut som om de just blivit stuckna av två getingar väljer nog de flesta att inte skriva på sin blogg. Men inte jag.

För att sammanfatta min dag har den varit   b r a - d å l i g - b r a  -  d å l i g . Nu jobbar jag på att få en bra avslutning på den.

Om man bortser från en stressig morgon (as always), så började det trevligt med att få sällskap av Elinor till jobbet. Hennes första dag! Hoppas inte vi tog kål på henne med allt vi ville visa och lära henne.

Sen spårade min hjärna ur på eftermiddagen och jag var så trött så det gick riktigt dåligt att tänka. Snälla mamma räddade mig med att offra sin smörgås för min överlevnad.

Här kommer det andra bra-et, som skedde hos Linda efter jobbet: smink och hudvård på nya ansikten som satt på fina tjejer. Skoj. Och dessutom ett samtal efter med en underbar vän

Dåliga nr 2 var en frustrerad stund med tårar på huvudkudden. Tyck nu inte synd om mig för det. Det var bara Guds kärlek kontra människors lidande det handlade om. Ibland får jag inte det att gå ihop helt enkelt. Jag menar, jag har allt haft mina "smarta" svar på teodicéproblemet, men när det kommer nära är det inte så enkelt ändå, eller hur? Skulle du låta någon du älskar ropa på hjälp utan att svara den? Den som har en bra förklaring på hur Gud tänker får gärna ta ett samtal med mig :)

Men nu vill jag sova, så god natt gott folk!

ps. här är en stulen serie som jag gillade:


Påsken som varit

Min påskhelg blev riktigt bra. Den inleddes med ett gott fika på Rådhuscafét tillsammans med fyra kompisar som jag inte träffar så ofta (tyvärr). Solen sken på oss hela tiden och i bakgrunden hörde vi passionsspelet på torget. Mycket folk och trevligt var det må jag säga!

Sen var hela familjen hos mamma och pappa. Vi åt god mat på verandan och jag gjorde barfotapremiär för året. Sen hade vi förstås vår äggjakt med ledtrådar och allt. (Som vanligt blev jag frustrerad för att jag fick leta längst), men godiset var en fin belöning! Vi fick även ett ryck när vi var på promenad på kvällen så vi lekte sista paret ut i ungefär tre minuter eller så. Skoj =) Sen blev jag som sagt kvar tills idag, men nu är jag hemma. Laddar för en kul dag i gbg imorn med Linnea.
Äntligen lite bilder!




Jag kisar mot underbara vårsolen

Henric & Josefine som Rådhusfikar


Nyförlovade Kristofer & Anna


under jorden

Jag känns som att jag gått lite under jorden dom senaste dagarna. Jag har hållit till hos mina föräldrar. Då kan man skylla på att mitt bredband, som visserligen är mobilt, inte klarar av den dåliga täckningen ute på landet, därav inga fina blogginlägg. Idag har varit en slapp och skön dag att njuta av. Kaffet är färdigt att avnjutas så jag lämnar er nu och fikar lite med mamma, pappa och moster. Ses!

Glad Påsk

Nu försöker jag väcka mig själv genom att skriva ett inlägg. Vi får se om det fungerar. Jag har faktiskt inte varit hemma så mycket det senaste. Igår åkte jag in till stan med Elinor och kollade på det årliga passionsspelet på torget. Lika bra som vanligt! Kan snart allt utantill, för jag har sett det så många gånger, men det känns fortfarande viktigt att vara där. Några nya ansikten kunde man spota bland aktörerna, det är alltid kul :)

Elinor hade med sig Abbe in på tåget och vi strövade runt en timme innan det började. Hundar är verkligen bra för att skapa kontakt med okända människor. I alla fall söta hundar. Jag vill ha!

Och idag ska jag faktiskt oxå in till stan för att sitta på rådhuscafét med några gamla klasskamrater. Och sen bär det hem till mamma och pappa, för bla årets äggjakt med ledtrådar och rim (inte för att jag behöver mer godis än jag redan klämt i mig den här veckan men...).

Nä, nu får det bli lite frukost för min del. Ha en härlig påskafton!

RSS 2.0