indiankalas

Här är lite bilder från Johannas indiankalas! Vi höll på hela dan från 10.00 till 23.30 om man inkluderar förberedelserna. Det blev jättbra =)











På slutet kom Arga Biet och Bruna Buffeln på besök :)


lunchtips

Mjukisbyxor - ja tack. Joshua Radins musik i öronen - ja tack.
Nu ska jag fundera ut ett indianigt sätt att köra "mor jag är sårad" till barnkalaset imorn.

Förresten har vi lekt lite på jobbet idag :) Vi har kastat ballonger över studenter. Jag fick ta coola bilder på Anette som hon skulle ha till en tidning. Experimenterade med lite tomburkar och annat, får se hur det blev. Hon lovade i alla fall anställa mig som fotograf om jag lyckades ta fina bilder på henne... Vet inte om jag klarade provet men det gör inget för jag ska inte jobba som fotograf ändå tror jag. Eller det skulle möjligen vara om man slapp fota små barn som man ska försöka få glada och stilla, för det skulle jag inte orka hålla på med. Och så tog Anette lite snabba bilder på mig också. Dom har jag inte heller sett men är nyfiken så jag kan spricka på att se om de blev något bra. Kanske kan visa här sen. Eller kommer det på facebook.

Är just hemkommen från Lisas födelsedagsfika. Blev bjuden på bland annat en riktigt god laxpaj. I vanliga fall tycker jag pajdegar blir för mycket, men denna var jättegod. Fotade av receptet lite snabbt, så ni kan laga den till lunch imorn. Antagligen blir det väl inte av att jag gör den själv för så brukar det bli.



Sommarkväll

Nu är det inte så kul väder ute, men vi hade en så skön somrig kväll hos Mikael och Isabell häromhelgen, så jag tänkte bara ge er lite bilder från det. Vi värmde upp inför kubbmatch och pilkastning med gott grillat och vin. Sen blev det hembakad äppelkaka som Sanna gjort och introtävling som jag är sämst på och till det blandade Micke till en nästan Tequila Sunset som var jättegod.

Kvällen avslutades med en långdragen Ligrettomatch. Det är mitt bästa tips för den som vill ha ett hysteriskt kortspel. Det finns ett likadant spel som heter Blitz också. Tror inte man hittar dem i affärerna här i Sverige, men det går att beställa. Ligrettokortleken jag har är för fyra spelare, men den går att komplettera till dubbelt så många om man vill och då blir det riktigt crazy!












test

Igår experimenterade jag lite. Fick en briljant idé att undersöka om Depends nagellacksflaskor håller för maskintvätt. Och om de inte håller - kan de då påverka tvätten postitvt med nya färgnyanser?

Nej så dum är jag inte riktigt. Däremot doftar tvätten väldigt gott nu, för av misstag kom en flaska nagellack med och den läckte lite lite grann. Jag undrar hur den hamnade i tvätten, är ju inget man direkt har i fickorna eller så. Men konstigare saker har väl hänt, även om jag inte kommer på något just nu, så i någon annans liv i alla fall.

Flaskan blev lite nött. Tvätten fick någon enstaka fläck som försvann med nailpolishremover. Och jag mår rätt bra tack vare omständigheterna (hade vart rätt irriterad om alla kläder blivit förstörda).


Hallå, Haaaaalååååå?

Jag är i att stort ekande rum. Jag letar efter någon. Här är tomt, men jag ropar ändå
Hallå, haaaaalåååå. Var är du?

Innuti mig alltså. Så där skulle jag inte stå och ropa på riktigt. Missförstå mig nu inte. Det här låter så hemskt med att ropa i tomma rum, men det känns inte läskigt alls. Jag har det bra. Bara tänker en massa.

Problemet är att jag vet inte vem jag letar efter. Därför kan inte ge er en beskrivning så att ni kan hjälpa mig leta.  En del tycker att man ska sätta sig ner och vänta tills man blir hittad. Jag vet inte just. Ja, kanske lika väl som att leta efter något man inte vet vad det är. Men tänk om han som jag letar efter också är i ett tomt rum och ropar. Hur ska vi då hitta varandra? Den du. Njä. Även om jag kan tycka att tomma rum kan vara skönt ibland, kanske jag borde lämna det och gå ut bland folket så kanske vi springer på varandra om vi har tur.

Eller så har mitt tomma rum en garderob av pälsar som leder till en annan värld utan att jag själv kan bestämma när den vägen är öppen. Då fungerar det bara när man inte försöker.
Ja så är det nog! Eller ja vet verkligen inte. Bara spekulerar nu.

Det där är förresten en intressant fråga vad man har för allmän livsinställning och personlighet, tycker ni inte det? Om man är på jakt efter något annat, vad som helst, låt säga till exempel ett jobb. Men så vet man inte helt säkert vad man vill ha. Ska man då vänta och fundera tills man kommer på vad man vill. Eller ska man prova sig fram. Båda metoderna har nog sina för och nackdelar. Väntar man för mycket missar man kanske livet och massa bra grejer på grund av en rädsla för att göra fel val. Men man kan bli ganska illa medfaren av att prova sig ram alltför mycket. Skönt då att jag känner en väldigt klok rådgivare.

skottnätter

Det blev lite dumt nu. Klockan är halv tolv och jag är klarvaken. För jag har redan sovit tre timmar. För jag var jättetrött när jag kom hem från jobbet.

Jag fick en idé idag när jag tänkte att det skulle vara skönt att sova en natt till. Varför har vi inte skottnätter ibland? Typ som att dygna fast tvärt om? Vi kan väl sova en natt, en dag och en natt igen i ett sträck och bli jätteutvilade! Är ni på???

Fast allra bäst vore det väl om det också kunde vara riktig natt då så att det är mörkt ute hela skottnatten. Men så vitt jag vet är det nog bara en som kan fixa sånt och han har troligtvis inte det på sin prioritetslista just nu, som man kanskse kan förstå. Då kvarstår alternativet att åka till nordligaste nord mitt i vintern, så får man sin skottnat. Men det orkar vi inte. väl?

Nåväl. Dumt i alla fall att jag är så vaken just nu när jag borde sova. Men det är kul för er läsare i alla fall. För nu har jag massa blogginspiration hehehe.

Ungefär såhär tänkte jag mig att skottnätterna skulle se ut:


värsta avancerat

Ikväll har det planerats barnkalas. Värsta avancerat ska det bli. Kanske för att kalasen blir lite bättre för varje år och då är det värsta avancerat när man hunnit bli 11. Och dessutom har massa egna idéer. Och när dessutom två galna perfektionister till lektanter med 100%igt engagemang planerar kalaset blir det såklart värsta avancerat. (Jag och Gun då alltså).

Johanna vill ha ett indiankalas med övernattning i tält. Och pilkastning, popcorn, överraskning och lekar - varav en hon hittat på själv. Och vi vuxna har lagt till ansiktsmålning, grillade revben och majs och en indianformad efterrätt och massa mer hemligheter som man nästan spricker av, men jag hoppas Gun inte försäger sig =) Och så ska jag förstås ha på mig min pocahontasdräkt som fantastiska Linda sydde åt mig i höstas.

Som sagt värsta avancerat och det är jättekul! Man får passa på att göra sånt här nu, för man vet inte hur det blir när man får egna barn en gång. Då kanske man inte orkar. Eller dom kanske ärver mina gener så dom inte vill ha kalas... När jag var i Johannas ålder uppskattade jag inte sånt så mycket, konstigt nog. Men det gick över kan jag trösta er med.

Njöt av Rigmors 50-årsfest i lördags till exempel. Har inga bilder från det tyvärr, men det var ett avslappnat firande med massa vänner. Så kul att fira att hon finns och att jag känner henne! Det är så jag tycker man ska se på kalas. Folk säger ju ibland att det inte är någon idé att fira att man blir äldre. Men det är inte det man firar ju. Man firar att personen finns, att den föddes för x antal år sedan, att den fortfarande lever och det kan vi väl alla ställa upp på att det är värt att fira?

Fast jag kan ju säga att allra bäst tycker jag ju det är på slutet av festen när det bara är några få kvar för det är mysigast. Här är lite bilder från Ericas 25årsdag i fredags =)



Söta födelsedagsbarnet!


Elinor med snygg hårknut


Tobias


och Robin


Allrakäraste Syster
(fick röda ögon för att hennes nya rödaktiga fina hår förvirrade rödaögonkorrigeringsmojen på kameran.)












Vegetarisk mänska

Håller jag på att bli vegetarian? Jag skulle köpa middagsmat och kom hem med typ de här grejerna.



Då kan man ju undra... Men jag tror inte det. Fast jag måste säga att det finns ändå en viss beundran inför de som är vegetarianer på riktigt. Jag tycker kött är gott, så därför är det väl lite beundransvärt att avstå från det. Eller?
Fast då ska man inte fuska och äta fisk, för då anser jag inte att man ska kalla sig vegetarian. A ja.

Nu ska jag städa här hemma. Det ser ut som...jag vet inte vad faktiskt. Så det är lite på tiden. Mycket på tiden. men det är lugnt, för nuförtiden städar jag ju. Idag. Förr i tiden (igårkväll) var jag hos mamma och pappa och jammade med dom. Gitarr och sång och kreativitet. Det var väldigt kul, ska nog göras igen!


75år

Idag är en dag av förberedelser. För ikväll ska jag på 25-årsfest och imorn är det 50-årsfest. Det ska bli roligt för det är två personer som jag tycker väldigt mycket om. Så nu ska jag bära mandeltårtbottnar till grannarna och se om de vill ha hjälp med något. Skulle tippa på att Rigmor och Anna är i full färd med matlagningen. De har planerat en riktigt maffig buffé till imorgon :)

Ha en grymt bra dag alla! (och hoppas inte vi får snö som någon påstod att det skulle bli)

rosor på kors

I love my job. I love my job. I love my job... Har suttit och kladdat på papper för att om möjligt designa fram någon sort bild som kan användas som vinjettering till konfirmandtackkort (leverantörens egen var ful). Tänk om man kanske kan ha nytta av alla timmar man ritat blommor och mönster i mattehäftena i skolan. 



Vad tror vi om något i den här stilen? Känns det för romantiskt med rosor så där? Jag är själv tveksam till stilen, även om jag är nöjd med själva teckningen. Får se vad de andra säger, jobbisarna (egetkomponerat uttryck för dom på jobbet. Det får inkludera både chef och arbetskamrater).



Här har vi fixat till den en aning i photoshop så den mer passar ändamålet. Svartvit och lite smalare blev den.


asfalt





Igår var det mysväder med åska och varmluft. På vägen hem möttes man av hårt arbetande asfaltsläggare. Det ångade ett stort moln från maskinen i regnet och det var en vacker syn, hur konstigt det än låter. Tog en hastbild genom rutan med telefonen och den blev speciell den med =)


fel på din bil?

Hej! Har du sett att det är ett fel på din bil? 
Jaså är den inte din, är det fel bil?
Eller ser jag fel kanske? 
Nej, det är allt något fel på den här bilen...


bloggtips

Nu för tiden är det okej att blogga och facebooka på arbetstid! Hihi. Sedan jag och Anette (chefen) var på sociala media-kväll för ett tag sedan försöker vi hålla på med sånt. Och eftersom jag gillar att blogga har jag nu fått tillgång till chefens blogg så att jag också kan göra inlägg i jobbet. Fast de blir kanske en aning mer formella och korrekta (dock inte perfekta) än vad det blir när jag skriver här på min egna blogg.

Så då, om ni vill läsa om hur vi hade det igår kväll när vi hade några trevliga konstnärer på besök kan ni läsa på http://portrattfotografen.wordpress.com/


ps. islatten blev hyffsad, men inte riktigt som en äkta :)

glad kväll

Jag sjunger och dansar runt här hemma. Just nu till barnmusik ;)
Kände att jag behövde ha en lugn kväll för mig själv. Och så ska jag baka mandelkaka till Rigmors fest strax tänkte jag. Vilken sommarvärme vi har fått! Jag var tvungen att svalka mig med en hallon-blåbär smoothie förut =) mums.

I kylen står förresten kaffe och kallnar för jag tänkte testa att göra egen islatte typ. Undrar om det bara är kaffe och mjölk och isbitar det ska va i...fast jag har inga isbitar...men det kanske funkar ändå. Gillar ni kallt kaffe? Jag gillar inte när kaffet kallnar, blä, men islatte är en helt annan sak. Testa det om ni är kaffedrickare och inte redan gjort det!

Nu ska jag dansa vidare och greja och ha kul och ni får inte vara med. Men hoppas ni har det bra ändå :)

Örebrobröllop

Japp, då var dom gifta nu då, Petra & Arnoud! Och när de kom hem hittade de lite överraskningar här och var i lägenheten (någon skulle ju ha nyckel så att hon kunde vattna blommor åt dem).

Vi var fyra som åkte tillsammans upp och vi trodde vi hade väldigt gott om tid men i slutändan kom vi precis lagom, så det var tur att vi inte åkte vilse. Jag och Anna satt i baksätet och fixade till oss det sista med hår och smink. Vi blev förstås jättefina ;)







Det var i varje fall väldigt fint bröllop ska sägas. Vigseln skedde på holländska med tolkning till svenska. Och brudparet lyste som solen. Petra var om möjligt ännu gladare än vanligt :) Och det var världens sötaste brudnäbbsfölje (eller vad det kallas). Brudgummens syskonbarn som såg så glada ut. Tyvärr inga bilder att visa er från vigseln, eftersom jag tycker det är lite pinsamt att ta kort just under ceremonin.  

Men här är i alla fall lite bilder från det som följde efteråt. Det blev smörgåstårta ute i det gröna (vi satt på filtar och liggunderlag. Petra gillar ju friluftsliv och scouter och sånt). Och solen strålade så jag blev ett rödskinn efter några timmar. Sen skulle brudparet fotograferas och vi fick en soft stund, det fanns gott om trevligt folk att prata med - både välkända och nya bekantingar - och tipsprommenad mm under tiden.


Lea och andreas


supersöta Anna som snart gifter sig med Kristofer och ska bo i Ljungskile i sommar.


Rakel i etiopienklänning


och jag


Sen drog själva festen igång och inleddes med serpentiner och såpbubblor över brudparet.






 
Jag och Anna fick sitta vid typ brudens kusinbord och det var verkligen en samling folk med humor som jag trivdes bra med! Och när festen var slut hjälpte vi till med att städa lite och sen sov vi över i närheten så vi kunde göra klart städningen på förmiddagen. När brudens familj kom och upptäckte att vi städat lite mer än planerat blev vi bjudna på lunch hos dem och det var roligt att lära känna dem lite också. Jättegoa hela familjen!


Petras möhippa

Här kommer ett litet smakprov på möhippan vi hade för Petra i söndags!


När vi överraskat Petra tog vi med henne på picknick-lunch ute i det gröna. Sen klädde vi upp henne jättefint med både rosa och friluftsaktiga grejer eftersom hon gillar sånt =)


petras pose


Heather och Ellen. Så sköna tjejer


Sen drog vi ner till göteborg och Petra fick lite uppdrag. Här klipper hon benhår som hon sen ska byta upp till lite mer värdefulla saker. Det visade sig att hon har affärssinne. Benhåren hann bli både femkrona, chokladmedalj, och smågodis innan Petra kände sig nöjd med ett vackert halsband (och då hade hon också lyckats ge bort en del grejer på vägen).


Och så fick hon samla på goda råd inför äktenskapet =)


Vi träffade på den här killen. Han visade sig sakna humor. Petra försökte kramas men ja... ni ser hur det gick ;)



såsmåningom, när Petra varit duktig och slutfört sina uppdrag nådde vi liseberg där vi mötte svensexagänget och körde femkamp. dagen avslutades med pizza och jag tror att alla hade väldigt roligt =)


tant

Haha, nu ser jag ut som en tant. Har lockat mitt korta hår och tänkte sova på saken, så får vi se om det är ok imorn. I vilket fall kommer jag inte orka greja det i morn bitti, so it better work. Nu ska jag få lite sömn tänkte jag. God natt!


weddingprepp

Jag har brutit min klädköparfasta! Har inte köpt ett endaste klädesplagg sedan oktober, och jag har klarat mig rätt bra ändå. Men nuså var jag en vända på torp och skulle hämta ut linser och så såg jag liksom en skoaffär och då fick jag ett återfall. Hehe, nä alltså jag är inte en shopaholic egentligen, men det är ju alltid kul med nya grejer =)

Och för att jag inte hade klack på skorna på Jakob och Jennies bröllop i lördags, så tänkte jag kompensera nu imorn då med riktigt höga klackar (speciellt höga för att vara mig) och jag hoppas att jag kommer stå ut i dom. Halva priset och jättesnygga enligt mig!



Jag ska alltså på bröllop i Örebro imorn om jag missat att skriva det. Petra och Arnoud gifter sig wohoo!!! Så då blir här inget bloggat imorn, men ska försöka hinna lägga upp lite bilder från möhippan i lördags, så har ni nåt att titta på medans jag roar mig i Örebro.

Jag åker med några kompisar imorn bitti och vi måste starta redan kvart över sju, så då måste vi vara iordninggjorda redan. Jag har lovat hjälpa Anna med håret lite så för att inte behöva gå upp mitt i natten börjar vi preppa lite ikväll. Typ testfrisera, fixa naglar och sånt.


inget alls, bara lite av varje

God dag på er alla!
Hade allt tänkt blogga i morse men som vanligt sov jag liiiiiiite för länge så det hanns inte med. Sen var jag rätt trött men nu blir allt bara bättre och bättre känner jag. Den här dagen växer på mig. Hahaha, jag tycker det är så roligt när folk på allvar direktöversätter det uttrycket från engelska (it´s growing on me). Om ni fattar så skratta nu. Annars, glöm det :)

Blablabla och blablabla, jag har inget vettigt att skriva känner jag. Ville bara inte lämna er läsare ensamma idag. Å, jag kan förresten berätta att min Pappa sa för en stund sen att han tycker jag skriver så bra på min blogg. Glad blev jag :)

Nu ska vi jobba vidare här, det är så mycket trevliga kunder och så mycket att göra idag. Men först...kaffe!

illustration



Jag vet inte vem som målat den här men jag skyndade mig att ta ett snabbt foto när jag såg den för jag blev så glad. För att den visar så tydligt vad jag upplever vill jag ni ska se den också. Kanske ni känner igen er. Titta en stund på den innan ni läser vidare vad jag ser i den =)

Den är så sann. Om mig lilla människan är den sann. Och om det bästa, starkaste ljuset och friheten som möter mig i Gud. Det är inte skrämmande, det är befriande. Att det mörka hos mig blir belyst av kärlek och det är Han som gör hela skillnaden. Om jag så skulle bestå enbart av mörker, spelar det ingen roll längre i det där starka ljuset. Kvar blir ett leende. Jag är så tacksam!


Snabba Dagens

Liten snabbuppdatering från kafferasten på jobbet!

Dagens längsta:   2timmars-visning (fyra kvinnor som ska komma överens och massa fina bilder att välja mellan)

Dagens kortaste: 10-minutersvisning (man tackar)

Dagens trevligaste:  Id-kortskund som tog i hand och tackade - händer inte varje dag minsann men lyser upp tillvaron lite =)

Dagens mest inspirerande: personalplanering inför måndagens konstnärsmingel

Dagens diss:  inget än så länge faktiskt, så det här är en riktigt bra dag. Hoppas eran är likadan!


Klaras frisyr

Jag lovade ju att jag skulle visa bilder på Klaras frisyr som jag gjorde till bröllopet. Vi började halv åtta på morgonen och ändå blev det lite stressigt, så jag hann inte ta några bilder innan vi åkte. Det får bli lite bilder från prov-friseringen istället, men det är ju ungefär samma sak, även om jag inte var så noga med att göra benorna jämna och raka då =)


Vänstra sidan. Här har vi plattat håret och lagt över änden på flätan som går tvärs över hjässan. Lite, lite lugg fick hänga löst


Bakifrån. Klara har ju naturligt lockigt hår, men för att göra dem lite mer utmärkande och sammanhållna tog jag locktången och gick över alltihop. Det tog en timme ungefär. Och sprayade förstås en hel del för att få det att hålla. När all spray torkat drog jag fingrarna genom lockarna för att de inte skulle se alltför stela och korkskruvsaktiga ut


På Klaras högra sida drog vi bak några av lockarna och fäste upp med nålar


Och så ovanifrån. En tvärgående utbakad fläta.

Det var väldigt roligt att få frisera. Jag önskar bara att jag hade lite mer kunskap om tekniker. Det är ju en sak att komma på hur man vill att det ska se ut, men det är svårare att veta hur man ska göra för att det ska bli så. Jag får väl studera det här lite nogrannare nån gång. Än så länge går jag mest på känn, så att säga.


Måndagar ca kl 19

Känner mig gött möööööör. Har just spelat fotboll i två timmar, årets första fotbollpåfolkhögskolan för min del. Märks att jag inte rört på mig så mycket på sistone, så jag har varit duktig och stretchat lite efteråt så att jag förhoppningsvis inte får alltför ont imorn, eller i övermorgon som det brukar bli. Det var alldeles fullt på plan. Konstigt att det är så olika, vissa gånger blir det inget av det ens för att det är för få. Kom du med nästa gång, alla är välkomna (särskilt om du är tjej)!

jönköpingsbröllop

Ögonlocken mina faller ner vilken minut som helts så jag ska skriva ett litet inlägg bara innan jag somnar =)
Jag har haft en jätterolig helg med bröllop igår och möhippa idag. (och med aldeles för lite sömn förstås)

Jakob och Jennie var det då som gifte sig i Jönköping. Det var en jättefin vigsel med jättefin musik av nära vänner/släkt till brudparet. Bruden tog i så hon kastade buketten i väggen, men Krisitin vågade plocka upp den, så nu förväntar vi oss att hon går och gifter sig snart =)


Här är de vackra - Jennie och Jakob!


Släktfotografering efter gratulationer utanför kyrkan

Lisa och jag var ute en stund när det var tårtkalas och mingel i väntan på att brudparet skulle komma tillbaka från fotograferingen. Solen sken men det var väldigt kallt ändå. Fast i övrigt var det enbart bra =)


videohälsning till brudparet

Så här var dukningen, väldigt fin komposition. Och förrätten var mums (liksom allt vi åt under festen)


Karl Johan och Amanda är också supersöta


Anna och Kicki grejar


Fredrika och Brudgummen


Jag


Linnea satt bredvid mig <3


och Ellen mitt emot =)


och så tårtan :) Tack Jakob och Jennie för en fantastisk dag!!! Och tack också till värdarna Johan, Ellen, Linda & Andreas som tillsammans gjorde ett grymt bra jobb helt enkelt!


RSS 2.0