min snuttefilt

Ibland dyker det upp lite överraskningar på jobbet. Under en skärmatta hittades en gammal lapp från före vår tid. Ett litet kärleksbrev som var så fint så jag måste dela med mig av det. Vet inte från vem eller till vem det var skrivet, men det stod "Du är min snuttefilt Love you"

god grannsämja

Det blev en trevlig liten packstund och kvällsmat hos bror och svägerska ikväll =)



som det är idag

Jag och Anna pluggar. Men eftersom det inte är så intressant att skriva om det så får jag skriva om lite annat som hänt idag. Min högra fot är ett inslaget paket som gör ont. Det tråkigaste med det hela är att det är så fint väder ute, men jag kan inte GÅ ut :(

Vi gjorde middag och fick Magdalena som middagsgäst. Anna grejade till en fantastiskt god soppa och basilika-yoghurt till det. Mums!

Ikväll ska jag till Simon och Magda för att hjälpa till lite inför deras flytt. Sen nån gång ska jag ju flytta också, men jag vet inte när det blir, har inte hunnit börja packa ens.
Det har nog varit lite dåligt med bilder här på bloggen ibland så här kommer en liten radda från vardagen idag...





Basilika i yoghurten, soppan och i näckros-servetterna =)



Jo, vi knödde ihop oss i soffan för att alla skulle kunna se bilderna som Rebecka tagit på ett hon var på i helgen i Ryssland.

duktig

Idag har jag varit ganska duktig för att vara mig, för jag har pluggat på dagen - precis som jag skulle - och spelat innebandy på kvällen.

Vi hade förresten en trevlig tjejprommenad och frukost i morse =)

Bandyn däremot gick inget vidare för mig. Kanske kan skylla det lite på att jag alldeles i början råkade vrida mig på något konstigt sätt så att högerfoten tog stryk och gjorde ont hela kvällen. Den gör förresten fortfarande väldigt ont men jag hoppas, hoppas att det går över till imorn.

En rolig sak för mig är att snälla Linda har sytt min maskeraddräkt idag så den är klar, bara lite atteraljer som saknas. Vi ska nämligen ha en stor maskerad i november, massa kompisar. Jag är taggad, Linda e taggad, men Anna är lite tveksam så vi håller på bäst vi kan med en övertalningskampanj för vi vill ju gärna att hon ska vara med. Och det tror jag hon kommer.

Förresten, om det är massa stavfel i texten kan ni få veta att jag inte har slarvat. Jag är bara osäker på hur man stavar vissa ord, jag verkar inte lära mig. Men om det inte är några stavfel så kan ni veta att det inte beror på noggrannhet utan på tur då. Så, då var det sagt. Nu ska jag duscha, varva ner, måla naglar och se på idol har jag tänkt (om jag nu hinner med allt det innan det blir för sent, ska ju upp ganska tidigt imorn och köra en delvis repris av idag)

mörkermys och frukostmys

Kom nyss hem från jobbet. trött. Men skönt att va hemma. och mysigt att det börjar bli mörkt så här tidigt, det tycker jag (fast inte om det hade vart så jämt kanske). Jag är bjuden på kvällsmat hos en granne så ska strax gå igen. Sen kanske det blir lite träning hemma ikväll också.

By the way. Det var Petras noter på pianot och jag visste inte ens att hon spelade piano (antagligen mkt bättre än jag också :). Så där ser man, man lär sig alltid något nytt!

Och en sak till. Imorn ska jag och Anna ha en riktigt rejäl pluggdag tillsammans och vi tänkte börja dagen tillsammans med Linda med (en för mig tidig) morgonpromenad - powerwalk 08.00 och sedan en frukost med lite extra gott. Som jag skulle kalla det "lördagsfrukost" då man har tid att prata och äta i lugn och ro - det händer aldrig när jag ska iväg någonstans så det ska bli mysigt! Och så får vi ju mycket energi både av promenaden och frukosten så att vi orkar plugga sen är tanken :)

God kväll på er!

gött






En fredag

Hej på er,
Idag är jag hemma och pluggar, läs stirrar i en bok. Ska köra ett litet träningspass i mitt obefintliga hemmagym (får ta till step-ups, armhävningar och sånt) innan det blir middag. Sen ikväll ska det bastas hos syster och svåger =)

Önskar er en skön fredag!


hahaha

Annons i GP i lördags. Kul tyckte jag =)





Märta och Josse

Som jag skrev igår så hälsade vi idag på Märta och mamma Josse. Ett mysigt fika med en söt bebis och söt mamma =)


Josse och Märta


Fredrika

Nu är jag hemma och ska plugga lite samtidigt som jag passar Abbe.
Tyvärr saknar han matte så väldigt, men jag hoppas han slutar gnälla snart.


tjejerna

I lördags bjöd Linda på tjejkväll och jag glömde kameran där, så därför kommer bilderna nu. Det var riktigt roligt att träffa tjejgänget, var längesen vi var allihop! Fast på bilderna ser vi rätt trötta ut och det var vi ju så det stämmer :)








valvaka

Har varit på valvaka på hotell Carlia ikväll med lite aliansare. Trevligt var det och god mat och så. Men inte helt nöjd med valresultatet. Vi får väl se hur det går.

Nu ska jag i alla fall slå in ett paket till Märta, som är ganska ny i världen, för imorn ska jag och Fika träffa henne för första gången. Och Josse också såklart, som har blivit mamma! Det ska bli roligt =)

överraskad

Jag trodde inte det var sant! Jag hittade det här på pianot hemma när jag kom från jobbet idag





Va?! Varifrån kom den? Vems är den? 

Jag satte mig och försökte spela lite.
Jag ryste och gav ifrån mig små glädjetjut om vartannat.
Den är ju en av dom vackraste jag vet! Måste bara lära mig f-klav nu också,
men det är nog inte så svårt som jag tror att det ska vara


funkar för mig

Tänkt scenario:
Du är själv. På köksbänken står en hel burk med Maryland cookies (det är din favorit). Vad gör du?

Jag vet inte vad som är mest normalt för de flesta människor. Att äta sött när man får chansen (för att det är gott och det söta belönar hjärnan) eller att låta bli (för att man vet att det är onyttigt, beroendeframkallande och onödigt).
För mig är tyvärr det förstnämnda ett normalt tillstånd. men det går att bryta sådana vanor som väl är.

I vanliga fall skulle jag ha gått och nallat ur burken. Fler än en gång på en dag. Men sedan jag bestämde mig för att inte äta en smula sött fika, så kan jag bara gå förbi och tänka "det där ser gott ut. Men jag får inte ta". Tänk om Eva och Adam hade kunnat behärska sig på det viset,  istället för att äta den där frukten på kunskapens träd... Nåja, hade dom lyckats med det så hade väl deras barn eller barnbarn ätit istället.


Färsk Ost

1 liter filmjölk
2 dl gräddfil

Värm upp ingredienserna i en kastrull. Det ska bli ljummet, inte för varmt. Sen häller du upp det i kaffefilter eller silduk så att det kan stå och droppa av. Det tar upp till 8h innan allt spadet runnit ur och osten är kvar. Då kan du smaksätta den med kryddor, tex vitlök om man gillar det. Enkelt, billigt, gott!

Pysselfokus











Här ser ni hur koncentrerade alla var. Några scrapbookade och vi andra ägnade oss åt tyger och garn. Jag bakade scones (men det tar ju bara tio minuter så det var bara för att vi skulle få gott fika) och började klippa ut bitar till lapptäcket. Linda gav mig ett tips för att rutorna inte ska bli skeva - man drar ut en tråd ur tyget och klipper efter spåret som tråden gjort. Då blir det trådrakt. Jättesmart! Hade aldrig tänkt ut det själv. Det kanske förresten kan vara riktigt roligt att sy...

Och nu ska jag lite snabbt värma upp ingredienser till två små satser med färsk-ost som ska stå och droppa av till imorn kväll. Det är enkelt och blir supergott! Kan skriva receptet imorn om ni är intresserade. God natt!


musiken får ni föreställa er

I natt började jag skriva en låt eller sång om man vill kalla det för det. Här är ett utdrag - för jag kan ju inte skriva hela, det är ju änna Copyright på sånt som jag gör ;)

How your love surrounds me
How it makes me free
How it takes me out of my loneliness
How it chases all my fears away


Oj, måste stänga ner nu, för batteriet är snart slut och lat som jag är tänker jag inte gå och hämta sladden. Och nu är det tvättstugedags... Jag ska ju plugga jue....

plugg

Idag är en pluggdag och jag sitter och läser ur en ointressant bok. Men jag måste.
Fast helt tråkigt har jag inte haft det för Elinor och Abbe tittade in förut.  Och sen kom Rebeska hem. Och sen kom Petra och hon hade med sig en klasskamrat så då blev det lite frukt-och glass fika här (fast inte glass för mig då förstås).

Men nu är här lugnt igen och vi har tvätttid också ju. Och nu blir det lite mer plugg innan ikväll, för då kommer ett glatt tjejgäng hit på pyssel. Jag har inte bestämt om jag ska börja på mitt projekt idag eller om jag ska baka något istället.

Så ointressant det här lät. Varför skriver jag ens här? Aja, ska sluta nu och plugga plugga =)

ps. jag pluggar idag - ifall det undgick någon i ovanstående text

en kluring

Jag såg att Emmy lagt upp en ord-grej på sin blogg, så tänkte göra det samma. Här kommer en från mamma.
Försök att läsa följande text så att den rimmar (det går!):

Vem har lagt de djupa vecken i din panna? Det är skulden som så tungt trycker på min skuldra.


ps. det handlar inte om mig ;)


konversera

En del personer har så lätt för att prata med människor i alla situationer och det kan jag verkligen beundra.

Själv märker jag att ofta blir jag pratsam när jag pratar med någon pratsam och tystlåten när jag pratar med någon tystlåten person. Det är väl opraktiskt?! Hade varit bra om det var tvärt om. Undrar om det är någon slags undermedveten och överdriven vilja att anpassa sig till den andres personlighet?

I vilket fall så kan jag bara inte prata på eller ställa frågor som bara är till för att hålla igång ett samtal. Halllllllååå! Vad är det för syfte med att undvika tystnad till varje pris? Sjukt egentligen. Och ändå känner jag ofta att det är just vad man kanske borde göra...

Visserligen kan jag prata om och berätta saker som min samtalspartner kanske inte är intresserad av att höra (men det är ju dens problem, inte mitt). Men min melodi är faktiskt att jag inte frågar sånt som jag inte är intresserad av att veta. Jag försöker att inte sitta och tänka ut frågor att ställa, utan ställa de frågor jag är nyfiken på svaret till.

Så borde alla göra, tycker jag! Fråga inte massa skitfrågor som tex "hur är läget?" om det enda svar du vill höra är "bra".

you´ll come back when it´s over

Ängelholm och tillbaka. Nu är jag hemma igen och jag har haft en jätterolig dag! (trots fem timmar för lite sömn och lite småtråkig väntan på tåg)

Som jag aldrig gör annars hade jag förberett allt igår kväll. Så matsäck fanns i kylskåpet, kläderna låg på fåtöljen och bredvid väskan hade jag lagt anteckningsblock och studielitteratur. Ändå lyckades jag glömma att ta med böckerna så jag kunde inte plugga något på resan och jag fick köpa papper på 7 eleven, så att jag skulle kunna anteckna.

Så nu är mitt huvud och mina papper fullt av idéer och tips och jag känner mig positivt laddad efter en annorlunda dag med trevligt folk. Och på bussen hem från gbg satt jag och pratade med en för mig okänd person. Ska börja göra det oftare tror jag, det kan vara väldigt givande.




i brist på underhållning satt jag och kladdade fram fler slump-mönster på hemresan


Just because everything´s changing

Ni kanske, eller kanske inte, lägger märke till att jag ändrat lite färger här på bloggen. De senaste timmarna har jag suttit med datorn och med min feta htmlkod-bok och studerat färgkoder och testat mig fram till vad jag tyckte passade. För närvarande är jag nöjd.

Jag vill kunna mer om sånt här så att jag kan göra snygga hemsidor! men jag har inte orkat läsa mer än några sidor i boken. Men att sitta och experimentera och försöka förstå sig på det på egen hand är ju också ganska kul. Fast jag skulle tippa på att det i längden nog inte är det mest effektiva sättet att lära sig.



(ironiskt, förresten, hur man så gärna gör allt utom det man egentligen skulle)


this is how it works

Här sitter jag med en kaffelatte och fixar med biljett och kollar resväg. Ska till Ängelholm imorn över dagen. På säljkurs för jobbet. Det skulle så klart kännas väldigt roligt om det bara inte vore för att jag ska åka 05.00... Men jag får försöka sova på tåget. Och kanske plugga lite.

plötsligt händer det

Och så vaknar man en morgon och är frisk igen. Vad skönt! Jag har använt dagen väl, tycker jag. Jobbade på förmiddagen och sen mötte Linda upp i stan och vi gick till second hand. Billiga tyger för tio kronor metern köpte jag till mitt lapptäcke, så jag känner mig riktigt nöjd med mitt fynd. Det blev typ brun-guld-gräddvita tyger.

Sen har jag varit hos grannarna på inflyttningsfest. Där blev det politik-prat, fika, galenpanna, långkatekes och norsken. Mycket trevligt :)

Jag hittade en oskrapad trisslott på marken i dag och jag tänkte att vad kul det skulle vara om jag vann en miljon på den, fast någon annan köpt den. Men självklart var det ingen vinstlott. Det är det ju aldrig. Jag är faktiskt ganska negativ till spel, för jag tycker att man antagligen ger bort sina pengar till någon som inte behöver dom. Någon drar en storvinst och kan sen troligtvis inte hantera pengarna på ett vettigt sätt ändå. Nä, om du vill bli rik föreslår jag att du satsar dina pengar och din tid på något som du VET kommer ge resultat. Sanningen är väl att hur gärna man än vill att det ska vara så, så är chanserna att bli rik väldigt väldigt väldigt små om man ingenting vill göra för det. 

Livet utan ambitioner och utmaningar är ett ekorrhjul. Det är därför jag ska lära mig sy ett lapptäcke, fast jag inte har sytt sedan högstadiet. Det är därför jag tvingar mig att plugga ekonomi, fast jag helst skulle göra något annat. Det är därför jag just nu inte äter godis och kakor när andra gör det. Det är därför jag tränar på pianot.
Någon dag ska jag ge er en lista över allt jag vill lära mig, allt jag vill kunna.

Kanske det kommer sluta med pannkaka. Misslyckas gör man ibland. Men man kommer ingenstans om man inte rör sig. Det här är ett disciplinens år. För mig. Det är min största utmaning.

ps. men jag ska inte glömma att njuta av livet också, jag lovar!

Vad gör man inte för att bli frisk?

Det enda jag gjort idag, förutom att vila, är olika huskurer för att bli av med förkylningen:

varmt honungsvatten med ingefära (Mammas tips)
c-vitamin i brustablett
echinagard (Ragnhilds tips)
spicy nudlar
juice av en hel färsk lime (Petras tips)

Glömde jag något?
Det skulle väl vara ryssarnas vitlök, men så långt tänker jag inte gå.


för er som undrar

vart jag tog vägen, så kan jag berätta att den här veckan jobbar och pluggar jag som en tok. Och så har jag dragit på mig en förkylning. Suck. Men jag ska väl överleva det med har jag tänkt.

Imorn ska jag vara städ-tant och plugga. Sen är det pyssel hos min syster om jag orkar på kvällen. Har kommit på att jag borde ha ett pyssel-projekt som jag kan hålla på med på torsdagskvällarna, för det är lite jobbigt att komma på varje gång vad man ska måla.

Ikväll fick jag en idé. Jag ska sy ett lapptäcke-överkast! Ojojoj. Jag som fortfarande inte kan hantera en symaskin och som inte har tålamod eller teknisk förmåga för sånt. Hur ska det gå, kan man undra. Men jag har alltid gillat sånt där som mosaik och lapp-mönster, så tänkte det kunde vara roligt. Fast jag ska inte sy ett med alla färger på jorden blandat till en ful röra. Lite estetiskt måste det vara. Nu funderar jag på lite neutrala färger så att man inte tröttnar på det för fort. Kanske vitt-grått-svart eller en färgskala med beige-brunt och lite svart alternativt vitt i.

Ska kolla på nätet hur man gör strax. Sen kanske jag får gå på seconhand och handla tyger, för jag har inga hemma.

Den här lilla "väskan" gjorde jag i syslöjden en gång. Did it once, can do it again! Det är mitt motto.


så det kan bli

Ibland snurrar min hjärna till det med ord och bokstäver. Då kan det bli ganska lustigt ibland.

Som när jag var liten och fick syn på en kotte på marken och skrek " titta en igel!"
Fattar ni? Associationer: kotte => igelkott => igel. Helt logiskt ju.

Igår skulle jag skynda mig att handskriva ett antal vykort till några som hade vunnit en fotografering (det sades att dom skulle uppleva det mer personligt och känna sig utvalda om det skrevs för hand. Fast med tanke på hur fult det blev när jag skrev, sa mamma att det inte var säkert att dom skulle ta det på allvar, så vi får väl se.)

Nåväl, på det första jag skrev höll det på att stå FOTOGRARERING, fast jag upptäckte det innan R:et blev ett R, så det stod FOTOGRAPERING. Bravo Esther! Sen efter det försökte jag verkligen att vara nogrann när jag skrev, men det gjorde väl bara saken värre, för på det tredje kortet jag skrev stod det Ateljén Karlheden, istället för Ateljé Karlheden, som det ju heter. Jag fick ett fnissanfall. Sen skrev jag resten av korten så snabbt och slarvigt som jag bara kunde, för det är ju onödigt att slösa tid på att vara nogrann om det sen ändå blir fel tänkte jag. Och visst blev det rätt då när jag slarvade...

Men det var inte allt denna dag. Tidigare på dan hade jag gått och tänkt på någon låt som hade ordet "lång" någonstans i texten och så ringde jobbtelefonen och jag svarade:
Ateljé Lång...eh Karlheden

RSS 2.0